1. TT 2024 – Vyhodnocení

Ahoj Havránci,

je to tu! Dnes je 22. dubna, Den Země, a to znamená jediné – vyhodnocení našeho prvního tématu týdne. Celkem se zúčastnili tři havránci a já jím tímto mockrát děkuji, odměna k vám už určitě doletěla. A my se můžeme podívat na jejich odpovědi 🙂

 

Otázky pro rekapitulaci:
1. Věděli jste, že se slaví Den Země?
2. Zapojujete se nějakým způsobem do oslav tohoto svátku? Nějakou aktivitou, organizací akce apod.
3. Myslíte si, že je důležité připomínat si ekologické problémy, které ovlivňují životní prostředí?
4. Záleží vám na ochraně životního prostředí? Pokud ano, děláte vy sami pro to něco aktivně?

 

Enrique Fournier

1) Ano vím o tom. A docela dlouho. Minulý rok jsem se šel podívat s rodinkou na akci Dnu Země. A tento rok jsem se měl akce účastnit jako pořadatel, ale nakonec z toho sešlo.

2) Tak většinou se jdeme podívat s rodinou právě na akci Den Země u nás ve městě.

3) Myslím si, že jakákoli výchova a osvěta v oboru enviromentálního vzdělávání je nesmírně moc důležitá. Myslím si, že by lidem mělo říkat, jak chránit přírodu a vlastně také životní prostředí a co pro to vlastně dělat.

4) Ano záleží mi na ochraně ŽP. Nevím, jestli přímo proto něco dělám, ale třídím odpad, nedělám černé skládky. A plánuji se kdysi v budoucnu zúčastnit nějakého CITO geocaching eventu. Což je událost pořádaná jednou celosvětovou hrou a v rámci těchto eventů se vlastně uklízí odpadky nebo pracuje na tom abychom měli zdravé prostředí, které je všude kolem nás.

 

Sylvester McShane

1) Ano, věděl jsem o tom. Na naší mudlovské škole máme takovou vyšinutou učitelku, která nás zásobuje skvostnými prezentacemi o těchto dnech a jedním z nich byl i Den Země (i když na Den mokřad to nemá :D). A kdybych to neznal ze školy, tak to znám ze své funkcionářské práce. Když vymýšlíme různé akce, tak se koukáme na seznam mezinárodních dní a od toho se občas inspirujeme. Vlastně tak, jako jsi to udělala teď ty. 😀

2) Ne, protože na to nemám ani čas ani náladu a taky protože si myslím, že bychom měli životní prostředí chránit nejen v jediný den roce.

3) Ano, je to bezesporu důležité, ale všeho s mírou. Když vám o tom někdo něco říká dvakrát každý týden, tak to má spíše obrácený efekt. Mluvím z vlastní zkušenosti.

4) Samozřejmě, že záleží. Snažím se dělat alespoň to nejzákladnější minimum, které pro to dělat jde. Jako je třídění odpadů, snaha neplýtvat vodou (snaha je v tomhle případě velmi důležité slovo :D), snažím se jezdit MHD nebo chodit pěšky apod.

 

Draxinia Edwooter

1) Upřímně jsem to postřehla až teď někdy že to na mě vyskočilo na internetu.*zastydí se * 🙂

2) Počítá se úklid doma a dětského hřiště 🙂

3) Já osobně si myslím že je důležité si připomínat jak na tom planeta je a zapojovat se do toho jak planetě ulehčit a pomoci jí. Přece jen toho pro nás planeta dělá moc.

4) Snažím se aspoň třídit odpad a občas uklidit dětské hřiště. Více jsem se zatím nezapojovala ale ráda bych 🙂

 

Ještě jednou děkuji třem statečným a snad někdy příště, třeba u dalšího TT nebo jiné zábavy.

 

Mějte se krásně havránci a starejte se o tu naši planetu 🙂
Vaše Mag

 

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*