Loučení

Milí Havránci,
jak jistě všichni dobře víte, na konci tohohle školního roku jedna z našich funkcionářek, Maria Martines, po dvou letech služby odevzdá svůj prefektský odznak. Pokud to slyšíte prvně, rád bych vás odkázal na předchozí článek o letošním PoHOzu, na kterém všem svůj odchod z funkce Mari oznámila.

V rámci jejího odchodu jsem se rozhodl, že znovu po téměř celém roce použiju svůj dotazník pro odcházející funkcionáře, jako tomu bylo tehdy, když ze svých funkcí odcházeli Alice Stark a John van Smith.

Jak tedy Mari odpověděla na šest záludných otázek v rámci takového „sebehodnocení“ ve funkci? 

1. Kdy a jak ses poprvé dostala ke své funkci?
Mari: „Úplnou náhodou, zrovna odcházeli minulí funkcionáři a já mě si vybral Em na pohovor, pokud se tomu tak dá říkat. Prostě jsme se bavili o věcech, co jsou potřeba a tak. Pokud si dobře vzpomínám, tak to bylo na konci prvního ročníku a od druháku jsem už byla prefekt, tehdy společně s Rocci (Rock Holmesová) a naším primusem byla Alinka (Alice Stark).

2. Jaké byly tvé úplně první pocity ze tvé funkce?
Mari: „Celkem děsivé. Samozřejmě tam bylo i natěšení a další skvělé pocity, které mi vlastně pomohli pokračovat. Ale ze začátku jsem se hlavně bála že něco pokazím. Na EB jsem vlastně byla nováček, a tak jsem ještě o moc věcech nevěděla, a tak jsem se musela učit, a to velice rychle. Po chvíli se to však dostalo do správných kolejí a já si tu jízdu užívala.

3a. Na co ses v nové funkci nejvíce těšil/a?
Mari: „Uff, to je složité říct takhle z hlavy. Bavilo mě vymýšlení kreativních aktivit a podobných věcí. To samé plánování jednotlivých zábavných akcí. A díky ostatním, tím myslím tehda Roci, Alinku a Ema (pan kolejní xD), teď už také s KitKat (Kate Rosewood), to byla obrovská zábava, na kterou chci ještě dlouho vzpomínat.

3b. Čeho ses naopak nejvíce obával/a?
Mari: „Povinností, s těmi to bylo ze začátku složité. Hlavně tedy vyhodnocování měsíčních soutěží. Moc jsem na první pohled nechápala, jak se co dělá, nakonec to bylo poměrně jednoduché a teď mi nezbývá nic jiného než se svému minulému já smát.

4. Jak bys zhodnotil/a své působení ve funkci? Čím si myslíš, že jsi nejvíce přispěla koleji?
Mari: „Čím jsem přispěla? Nevím, co bych zde řekla, nic zásadního jsem asi pro kolej neudělala, bohužel většina návrhů, které jsme v průběhu mého působení navrhli a zrealizovali moc dlouho nevydrželi. Například kolejní nástěnka, na kterou si možná někteří z vás vzpomínají. Ale se svým působením jsem spokojená, byla to zábava a o to přeci jde ne? Doufám, že ten, kdo mě na místě prefekta si to bude užívat stejně jako já.

5. Kdybys dostal/a ještě někdy možnost, zopakovala by sis to?
Mari: „To je složitá otázka. Rozhodně ne v nejbližší době, současná situace a povinnosti by mi to asi moc nedovolili. A hlavně také záleží na kolektivu našeho vedení. Em je úžasná podpora pro prefekty i primuse, a tak pod jeho vedením bych se toho nebála znovu zhostit. Navíc Rocci i KitKat jsou úžasně sehraný tým, kterému to klape, takže být s nimi je úžasný zážitek. Takže abych to shrnula tak ano, možná bych si to někdy zopakovala za předpokladu, že by mí spolufunkcionáři byli stejně skvělí jako ti současní.

6. Je zde něco, co bys ráda vzkázala svému nástupci?
Mari: „Užívej si to, je to skvělý zážitek a máš možnost zkusit něco nového. A hlavně se neboj do toho občas skočit po hlavě, protože ostatní ti nakonec pomůžou vyplavat nad hladinu.

Chtěl bych ještě jednou Mari za celou kolej i za sebe poděkovat za vše, co ve svém funkčním období pro naší kolej udělala, za její tvrdou práci udělat z Havraspáru tu kolej, kterou je dnes.
Také jí přeji mnoho štěstí dál do života, a aby s námi v koleji vydržela i v dalších školních letech. 🙂
A v poslední řadě jí také děkuji za její čas a odpovědi do tohohle rozhovoru, bez kterých by logicky nemohl vzniknout. 😀
Přeji také mnoho štěstí jejímu nástupci, který se – zatím pravděpodobně nevědomě – skrývá v jednom z nás, do jeho nového způsobu hradního života.

To je ode mě z dnešního článku všechno.
Pořádně si užívejte poslední dny na hradě a uvidíme se v sobotu u posledního dílu Novinkové soboty. 🙂

Ahoj!
Sylvester McShane

2 Komentáře

  1. Marinko <3 těšíme se na tebe v kolejce jako posilu řad obyčejných smrtelníků 😀 děkujeme za všechno <3
    A Tweetymu za článek :3

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*