NoS 02×08

Vážení čtenáři,
je mi ctí vás přivítat u dalšího dílu Novinkové soboty! Dnes se bohužel budete muset spokojit s tím méně cool členem redakce – tedy se mnou – neboť můj kolega naneštěstí není schopen tento díl napsat.

Pevně věřím a doufám, že to však přehlédnete a užijete si NoS i tak!
A my asi půjdeme rovnou na to:

Halloween za námi
Ano, je tomu tak. Oslavy Halloweenu jsme úspěšně zvládli, o čemž svědčí například konání Halloweenského večeru pořádaného profesorským sborem, jmenovitě pak zejména naším kolejním Emíkem a Katie Darkovou, profesorkou lékouzelnictví, nalezení speciálního balíčku nebo absence strašidelné výzdoby u nás v kolejní místnosti.
I masky spojené s tímto svátkem jsou – díky bohu – pryč. Všichni zaměstnanci si tedy mohou oddechnout, protože své kopie už nikde neuvidí!
… alespoň do dalšího Halloweenu.

Chvilka slávy pro famfrpál
Od vydání posledního NoSu se odehrály celkem dva zápasy, u nichž si teď připomeneme vítězné a poražené týmy a bodové skóre.
V prvním zápase se utkaly týmy Nebelvíru a Zaměstnanců a to dne 1. listopadu. Utkání nakonec vyhráli Zaměstnanci 220:130 díky zlatonce, kterou chytil Richard Bufler.
Druhý zápas se odehrál 5. listopadu. Jedním z týmů byli opět lvi, ale tentokrát proti zmijím. Zde vyhrál Nebelvír na plné čáře 380:50.

A nyní se pomalu přesuneme na věci nynější a budoucí…

Výročí zakladatele zmijozelské koleje
Nadcházející týden si na hradě budeme připomínat narození Salazara Zmijozela. Vedení jeho koleje si pro hrad připravilo Dny Salazara Zmijozela trvající od 16. do 19. listopadu. Právě poslední den oslav se uspořádá také Večer Salazara Zmijozela, a to klasicky ve Velké síni ve 20:00.
K zastižení bude také speciální balíček, tak nezapomeňte sledovat nástěnku školy, abyste byli připraveni ho hledat. Předem lovu zdar!

Když už jsme nakousli zakladatele…
Salazar Zmijozel není jediným zakladatelem, jehož datum narození si tento školní rok budeme připomínat. Druhým je totiž právě naše kolejní zakladatelka, Rowena z Havraspáru. Ač nás toto významné výročí čeká až v prosinci, již dnes Vám do soví pošty přišel dopis od našeho pana kolejního.
Jeho obsahem byla mimo jiné tabulka k našemu zábavnému večeru, proto se neváhejte  zapojit, odměna jistá!

Odkaz na tabulku zde.

Chvilka slávy pro famfrpál vol. 2
I příští týden nás čeká famfrpálové utkání. Figurovat v něm už ale nebudou lvi, nýbrž jezevci a to proti zaměstnaneckému týmu! Zápas Mrzimoru a Zaměstnanců si tedy rozhodně nenechte ujít a třeba si i vsaďte!

…dokud jsme u famfrpálu…
Nezapomeňte si v den zápasu koupit los do medailonkové tomboly, která se koná vždy po zápase!

Havrdno slaví!
8. listopadu to byl rok od založení havraní redakce zvané Havrdno! Za tu dobu prošla několika změnami, ale stále je tu s námi, ač pevné jméno dostala teprve nedávno.
Přejeme jí tímto stále ty skvělé členy, co má a měla, spoustu článků a dlouhou životnost! 😀 

Konec Fantastických zvířat?
Bohužel dost možná událost. Po třetím díle Fantastických zvířat (Brumbálova tajemství), který se dočkal velké kritiky, nový ředitel společnosti Warner Bros, David Zaslav, nevidí Fantastická zvířata jako cestu a o dost raději by pokračoval ve filmech ze světa Harryho Pottera jako takového.
Je tak možné, že se nynější trilogie o Mloku Scamanderovi nedočká plánovaného pokračování ve formě dvou filmů.

 

A to by bylo pro tento díl vše. Doufám, že jste v pořádku došli až sem, přežili a moc se nenudili! 😀
Děkujeme za všechna Vaše přečtení, zpětnou vazbu a stále platí, že jakoukoli Vaši novinku můžete zaslat do soví pošty Sylvíka. A pokud se ho třeba bojíte, můžete ji zaslat mně a já mu ji předám. 😉

Snad zase příště u NoSu již s právoplatným autorem!

NoS vám každý týden přináší:
Havrdno

Náhledový obrázek:
Emanue Tyrs

Námět:
Sylvester McShane

Havrdno 22/23

Předchozí díl — Pilotní díl — Další díl

3 Komentáře

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*