Seznamte se…

Havrdno je redakce kolejního webu havraspárské koleje přinášející jejím obyvatelům články hned z několika oblastí.

Tato redakce byla založena v prosinci roku 2021 Kate Rosewood. Nápad na vytvoření však přišel od dvou jejích redaktorů Sylvestera McShane a Niny Rook. A tak tehdy již dvouletá redaktorka havraního webu s těmito dvěma vytvořila redakci, která později získala jméno Havrdno (veškeré kredity k tomuto pojmenování náleží Rock Holmesové).

Redakce je tu hlavně proto, aby přinášela nějakou zábavu havránkům a předal jim informace z hradu, koleje i jen tak z kouzelného světa Harryho Pottera.

Během doby jeho existence se v Havrdnu vystřídalo několik redaktorů. Opustila nás Nina Rook, přidal se Severin Sephiran a Valentine Merlyn, kteří nás poté také opustili. Dva stálí redaktoři v této době jsou tedy Sylvester McShane a Kate Rosewood.

Kliknutím ZDE si můžete kompletní list redaktorů prohlédnout.


Havrdno se už od svých prvopočátků zaměřuje na oživení havrwebu psaním nejrůznějších článků. Naše redakce vám tedy přináší různé zábavné články, informativní články, rozhovory s Havránky, novinky z hradního života či reporty z kolejních akcí.
Od Vánoc 2022 mimo jiné také pořádáme minimálně jednu kolejní akci za školní rok.

Zábavné články
Zábavné články, jak již název vypovídá, mají za cíl povadit čtenáře. Jedná se většinou o zábavné hry pořadatelné v koleji a napsatelné do článku.
Prvním takovým článkem bylo Kdo by spíš od Kate Rosewood.

Informativní články
Informativní články jsou články, které slouží jako takový náhled do Havraspáru. Jde o články ohledně změn v koleji, informací ohledně nového školního roku apod.
Prvním takovým článkem byl Nový školní rok v Havraspáru od Kate Rosewood.

Rozhovory
Rozhovory s Havránky asi netřeba nijak představovat ani rozebírat. Většinou probíhají formou dotazníku, který se rozpošle do celé koleje, a kdo odpoví, odpoví. Momentálně se nejčastěji zpovídají nováčci v koleji a funkcionáři, když dojde k obměně.
Prvním rozhovorem byl opět Nový školní rok v Havraspáru od Katí, který obsahuje rozhovor s nováčky.
Prvním rozhovorem na webu je zase článek (Ne)nováčci od bývalé primusky Annabelle Fairy.

Novinky z hradního života
Asi ani noviny nemusejí být nijak zvlášť představovány. Nejčastějším novinkovým článkem je „pořad“ Novinková sobota, jejíž díly vycházejí příležitostně podle počtu novinek každou sobotu. NoS zahrnuje novinky ze širokého spektra, jak z našeho kolejní, tak i hradního života, mimo jiné obsahuje i další zprávy z kouzelnického světa.
Pilotní díl Novinkové soboty napsal Sylvester McShane.

Reporty z kolejních akcí
Tyto články slouží k přiblížení kolejních akcí, na něž s e spousta havránků kolikrát nemůže dostavit, a tak se snažíme popsat atmosféru alespoň tímto způsobem a popsat aktivity a průběh celé akce.
První příkladem takového článku je Stezka odvahy Zapovězeným lesem od Kate Rosewood

Havrdno akce
Prozatím se naší redakci také daří uspořádat každý školní rok alespoň jednu kolejní akci odehravši se v kolejní společenské místnosti. Naše akce se snažíme co nejvíce přizpůsobit Havránkům tím, že jim dáváme možnost se k akci vyjádřit, vznést své nápady a odhlasovat, kdy se akci uspořádá.
Akce, které jsme pořádali: Vánoční setkání v Havraspáru (bez článku), Havraní mozkobraní

Veškeré naše články naleznete kliknutím ZDE.


ZPĚT NA HLAVNÍ STRÁNKU HAVRDNA