Adventní zpovědnice /2. díl/

Zdravím, Havránci i Nehavránci,

a vítám vás u druhého a pravděpodobně i zároveň posledního dílu naší Adventní zpovědnice. Správně, tahle „série“ neměla moc dlouhého trvání jako většina nechtěných pořadů.. pokud se teda nejedná o Like House. Důvodem je žalobně malá účast a bohužel nejsem tak schopný kouzelník, abych s ní mohl cokoliv udělat.

Od středy se mi podařilo získat, lepší slovo je spíš vymáhat, celkem tři odpovědi. Těmi hodnými dušemi, které mi poslaly odpověď, jsou — naše primuska Rock Holmesová, Enrique Fournier a Megie Inseen. Tímto Vám všem třem děkuji za Váš čas, moc si toho vážím. 

Jelikož už nemám nic, čím jiným bych to mohl dále okecávat, tak se na to vrhneme.
Příjemné počteníčko Vám přeje Sylv.

1) Ještě než začneme se zimní tématikou, tak jsem si jistý, že ne všichni naši čtenáři tě znají. Pokud by ti tedy nevadilo, tak jestli by ses mohl/a představit. Netřeba psát slohovku, stačí ve stručnosti – náplní je koneckonců něco jiného 🙂

Rockí: „Hmm, jmenuji se Rock Holmesová a jsem momentálně studentkou 5. ročníku, takže už se začínám pomalu počítat jako starožitnost. *pousměje se* Zároveň mám tu čest již druhým rokem se podílet na havraspárských interních záležitostech a vytvářet a vyhodnocovat pro vás například motivační a či jiné soutěže loni z pozice prefekta a letos jako primus.

Enri: „Ahoj! Jsem Enri, student 2. ročníku na E-Bradavicích z koleje Havraspár. Jsem lehce uzavřenější vůči ostatním, alespoň v rámci školy. Ale komu se otevřu, tak ten zjistí, že mám velké srdíčko a že nejsem tak chladný, jak to může vypadat.

Meg: „Jmenuji se Megie, jsem tady na hradě nováčkem. A i když mnohé z vás teď asi překvapím, tak v mudlovském světě jsem sice věkem trochu jinde, než studenti tady, ale o to větší jsem milovnice HP, Bradavic a hrdý Havránek tady v kolejce.!

2) Máš rád/a zimu? Proč ano? Proč ne?

Rockí: „Zimu jako roční období moc nemusím. Jak by řekla Kate, jsem „nanuk“ tudíž je mi pořád zima ať mám na sobě jeden svetr nebo tři. Mám ale ráda období Vánoc, tím pro mě vnitřně zima ale končí a rovnou by mohlo nastat jaro. Únor je pro mě nejhorším obdobím.

Enri: „Nemám rád zimu. Osobně nemám moc rád teplotní extrémy. Nemám rád velmi moc velké horko a nemám rád velmi moc velkou zimu.

Meg: „Ano i ne. Ale upřímně zima není můj favorit. To je spíše májový deštík a podzimní barvičky.

3) Co se ti na zimě nejvíce líbí a co ti naopak v zimě nejvíce trhá žíly?

Rockí: „Jak jsem již říkala, mám moc ráda Vánoce. Ráda dávám dárky a nebudu tajit, že i ráda dárky dostávám *zazubí se*. Líbí se mi, jak je o Vánocích vše barevné, všude jsou světýlka a ozdoby. Vánoční atmosféru mám moc ráda. Naopak nemám ráda, jak se v zimě brzo stmívá, den je pro mě hrozně krátký a také je mi věčně zima *pokrčí rameny*.

Enri: „Na zimě se mi nejvíc líbí ta vánoční atmosféra, ujídání perníčku a trávení času s rodinou – v pohodlí v teple (pokud to jde samozřejmě).

Meg: „Mám ráda takové to chroupání sněhu pod nohama a to, jak v noci sníh jiskří ve svitu pouličních lamp. Nesnáším bodavé jehličky do tváře při fujavici, jo a když sebou prásknu na ledovce, která není vidět.

4) Co tě napadne jako úplně první, když se řeknou Vánoce?

Rockí: „Dárky, čas s rodinou, cukroví, ale i shon a žrout peněz *vybaví si i pár negativ*

Enri: „Rodina, perníčky, dobrůtky, dárečky, pohodová atmosféra.

Meg: „Klid pohoda, ale taky stres a shon, zbytečné honění se za něčím, co vlastně ani není to nejdůležitější.

5) Vánoce představují pro mnohé svátky klidu a míru. Platí to samé i pro tebe? Patří Vánoce k tvým oblíbeným svátkům?

Rockí: „Pro mne ano, snažím se shonu a stresu u Vánocích vyhnout. Snažím se razit teorii, že vše nějak dopadne a Vánoce přeci nejsou jen o dárcích. To je jen bonus.

Enri: „Svým způsobem jo. Vánoce mám radši než Velikonoce (kdy se mlátí holky – to je mi proti srsti).

Meg: „Ano patří, je to jeden ze svátků, kdy se rodina sejde a všichni jsou tak nějak hodnější.

6) Jak podle tebe vypadají ideální Vánoce? Bez čeho si Vánoce nedokážeš vůbec ani představit?

Rockí: „Bez mého muže. Víc k Vánocům nepotřebuji. Samozřejmě je ale trávím i s rodinou a celou atmosféru utváří stromeček, dárky a pohádky.

Enri: „Stromeček, zpívání koled pod stromečkem, štědrovečerní večeře, pohádky, silvestr. Cokoli by chybělo Vánocům, tak to asi poznám.

Meg: „Ideální? Kdybych nemusela nic dělat, jen se cpát u pohádek, v teplých ponožkách a s hrníčkem svařáku. Nedokážu si představit Vánoce bez svých blízkých, bez rodiny, přátel…a stromečku, cukroví, salátu, dárečků… prostě vše, co k Vánocům patří.

7) Které všechny vánoční zvyky dodržuješ?

Rockí: „Já nejsem moc člověk na tradice, takže rozkrajování jablka nebo pouštění lodiček nedělám. Všechny zvyky si nechávám asi spíše až na děti, se kterými budeme takhle v uvozovkách blbnout, aby si vše užily a zažily. Momentálně akorát zdobím stromeček a k večeři jím bramborový salát, ale bez ryby. S řízkem.

Enri: „Asi všechny. 😀

Meg: „My máme jeden takový svůj zvyk. Věšíme na záclonu plyšáky s magnetkama (sobíka, sněhuláka, tučňáka a Ješíška tedy asi spíše Santu) a každý rok vyhraje první místo někdo jiný. A dříve to byla i taková ta klasika, jablíčko, dokonce i skořápky plavaly v lavóru.

8) Cukroví neodbytně patří k Vánocům. Jaké je tvé nejoblíbenější a potají ujídáš?

Rockí: „Naše rodina není úplně na cukroví a obdobné zákusky, ale vždycky jsem měla moc ráda vanilkové rohlíčky od mé babičky. Nedávala do nich totiž ořechy, ale mandle. A byly nejlepší!

Enri: „Perníčky, pak možná rohlíčky a mandle v čokoládě se skořicí.

Meg: „Jsou to pracny. Od mojí maminky. Ale ta už tu bohužel není a tak marně hledám nějaké, které by aspoň trochu byly podobné. Marně. Můj mužíček miluje vosí úly. Ty nenávidím, kdo je dělá, ví proč.

9) Spousta lidí již od září netrpělivě poslouchá vánoční písničky i koledy. Patříš mezi ně taky? Líbí se ti vánoční hudba nebo ji naopak nemusíš?

Rockí: „Vánoční hudbu mám docela ráda, ale musím na ni mít vyloženě náladu, takže ji neposlouchám příliš často. Ale ráda si zpívám koledy, nejčastěji v práci a zejména v létě. *směje se*

Enri: „Ano mám rád vánoční hudbu. Poslední dobou poslouchám tuto vánoční:
https://www.youtube.com/watch?v=CkSIQ1NBqCw

Meg: „Tvrdím, že ne. A ne že to na mě prásknete. Zrovna mi tu hraje Půlnoční od Vaška, tu miluji.

10) S Vánoci jsou spjaté i vánoční příběhy, ať už to jsou knihy či filmy a seriály. Které ti přirostly nejvíce k srdci a každé Vánoce si je čteš/pouštíš zas a znovu?

Rockí: „Pro mě to nejsou Vánoce bez Lásky nebeské. Není to sice typický vánoční film, spíš romantická komedie odehrávající se o Vánocích, ale má pro mě velký sentimentální význam. Pouštíme si ji každý rok s mužem na výročí, které máme tři dny před Vánoci. *usměje se*

Enri: „Na příběhy moc nejsem. Ale každý rok se dívám s rodinou na Mrazíka.

Meg: „Grinch, jednoznačně Grinch a pak Mrazík. Vlastně jakákoliv pohádka, kdy si můžu dát nožky hore a užívat si konečně Vánoc.

Na závěr tady máme i jeden moc krásný vzkaz od jednoho Havránka, který nás velmi mile potěšil!

Meg: „Všem vám přeji Vánoce takové, jaké si přejete a hlavně aby nikdo z nás nebyl na Vánoce sám. Vaše Meg.

Tak, to by vážení čtenáři bylo všechno. Ještě jednou děkuji všem zúčastněním, jste skvělí! <3
Jelikož další díl už asi do Vánoc nevyjde a já nemám v plánu psát ještě něco, tak už Vám všem přeji krásné prožití svátků, mějte se všichni rádi, ať se Vám splní všechna vaše přání a v rámci možností je přežijte – fyzicky i psychicky 🙂

Za havraspárskou redakci
Sylvester McShane

2 Komentáře

  1. Sylví, oba články se Ti moc povedly, a já Ti děkuji, že jsi do toho šel. <33

    A Rockí... jsi nanuk, máš pravdu! 😀

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*