TT (11): Studium mudlů

Ahoj všichni!

Jak je mým zvykem, nechala jsem se nápadem na TT inspirovat v mudlovském světe. V neděli je v mudlovském světě Mezinárodní den proti homofobii. Ne že bych tu snad chtěla rozebírat homosexualitu v kouzelnickém světě, ale některým kouzelníkům leží jedna věc v žaludku stejně jako homosexualita některým mudlům. Myslím, že už všichni tušíte, že jde o mudly.

Ano, ano, čtete správně. Mudlové jsou pro některé kouzelníky trnem v oku, někteří je tolerují a někteří jsou jimi doslova fascinovaní. Ne že bych byla obhájce a zastánce mudlů, ale pořád s nimi musíme nějak koexistovat, i když se skrýváme.

 

Studium mudlů

V Bradavicích za dob pana Pottera se vyučoval předmět Studium mudlů, který měl mladým kouzelníkům pomoci pochopit svět mudlů. Také jim má pomoci, jak se v mudlovském světě skrývat. Mezi profesory vyučující tento předmět patří: Quirinus Quirrell, než šel učit OPČM, dále Charita Burbageová a za éry Lorda Voldemorta Alekta Carrowová,

 

V kouzelnickém světě se vyskytují jedinci, kteří mudly považují za otravný hmyz, se kterým bychom měli skoncovat. Většinou šlo o čistokrevné rodiny a stoupence pána Zla. Rodovým heslem Blacků dokonce bylo Toujours pur (Navždy čistý), což můžeme chápat tak, že v jejich rodové historii bychom nenašli nikoho, kdo pochází z mudlovské rodiny.

Jakýmsi protipólem této skupiny jsou kouzelníci, kteří s mudly nemají problém. Snaží se s nimi koexistovat, skrývat před nimi své schopnosti a zároveň je neohrožovat. Já osobně bych patřila do této skupiny.

A pak je tu třeba pan Weasley, který je mudly naprosto fascinovaný a nadšeně se ptá Harryho, jak funguje gumová kachnička, jak funguje telefon, nebo se pozastavuje nad faktem, že mudlovské fotky se nehýbají. Pan Weasley je mudly natolik fascinovaný, že pracuje na ministerstvu kouzel na odboru Zneužívání mudlovských artefaktů.

Jistě, všichni víme, jak se před mudly schováváme, jak ukrýváme náš svět, zvířata i ostatní aspekty kouzelnického života, o tom bych tu mluvit nechtěla, protože to by bylo na knihu a ne na článek. Spíš bych se tu chtěla zmínit o tom, proč se před nimi vlastně skrýváme. Nejspíš každý má svou teorii. Podle mého je to z důvodu, že mudlové nechápou, jak dokážeme kouzlit. A co nechápou, toho se bojí. A jelikož se drží teorie „Nejlepší obrana je útok“, tak útočí na to, čeho se bojí. Nemyslím si tedy, že by se nás primárně báli, ale že nás nechápou a proto se nás bojí. Zároveň si myslím, že je rozumné se skrývat. Díky skrývání totiž mohou naše světy fungovat vedle sebe.

V rámci aktivity pro TT mám pro vás opět otázky. Můžete odpovědět na jednu, nebo obě. Své odpovědi směřujte do SP Alice Stark do neděle (17. 5.) do půlnoci. Otázky jsou následující:

  1. Myslíte si, že je dobré, že se skrýváme a proč?
  2. Co myslíte, že by u mudlů zaujalo pana Weasleyho nejvíce a proč?

Ali

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*