Téma týdne (9): Péče o kouzelné tvory

Ahoj všem!

Halloween se nám nakonec prodloužil na dva týdny, ale už je za námi a teď je tu nové téma týdne, tentokrát na téma Péče o kouzelné tvory. Můžete se těšit na otázky od pana profesora Tyrse, kreativku od Yennušky a kvízové otázky od Aličky. Veškeré odpovědi zasílejte do neděle 10. 11. 23:59. A nyní již k samotnému tématu…

Ve světě kouzelníků se vyskytuje spousta magických tvorů. Někteří z nich jsou méně nebezpeční, jiní více, ale každý z nich si zaslouží ochranu, aby na něj nepřišli mudlové. A stejně tak si každý z nich zaslouží svou péči, která je však pro každého z nich specifická. Abychom pochopily potřeby každého tvorečka, případně jak s ním zacházet, měli bychom si o nich něco zjistit, na což jsou nejlepší hodiny Péče o kouzelné tvory u jedné z našich profesorek, nebo kniha Fantastická zvířata a kde je najít od Mloka Scamandera. Kdybych tu měla jmenovat každého kouzelného tvora, byli bychom tu ještě hodně dlouho, proto si na závěr dovolím poznámku, abychom se ke kouzelným tvorům chovali s úctou a respektem, aby nám ještě dlouho vydrželi, protože pro nás kouzelníky jsou nepostradatelní.

 

Otázky od pana profesora Tyrse

Odpovědi zasílejte do SP Emanue Tyrs. Odměnou pro vás budou safírky.

1) Jaký je tvůj nejoblíbenější kouzelný tvor?

2)  Kdybys měl/a možnost být pečovatelem/chovatele o Magického tvora, který by to byl a proč?

 

Kreativka od Yenny von Everec

Výtvory posílej screenshotem do soví pošty Yenny von Everec nebo na náš havrmail. Odměnou budou safírky a krmení pro mazlíčky.

Nakresli (nebo vyfoť) předmět, který považuješ pro péči o kouzelné tvory naprosto nepostradatelný.

 

Kvízové otázky od Alice Stark

Odpovědi zasílejte do SP Alice Stark. Jako odměna na vás čekají safírky a nějaká drobnůstka.

1) Co je to SPOŽÚS? Myslíš, že je důležitý?

2) Co je Agentura RH?

3) Jaká je možnost ochrany kouzelných tvorů?

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*