Téma týdne (4): Harry Potter

You’re a wizard, Harry! 

Ahoj vespolek!

Knižní týden jsme zakončili prvním Havraspárským Knižním Klubem a přecházíme do týdne dalšího, který se bude týkat Harryho Pottera – knížek i filmů. Čekají vás tradiční otázky našeho drahého kolejního ředitele, soutěž od Yenny, šifry od Alice a přesmyčky od Johna. Odpovědi posílejte do neděle 29. září.

 

Otázky od pana profesora Tyrse

Odpovědi na otázky zasílejte do soví pošty Emanue Tyrs, jako odměnou vám budou safírky do sbírky.

1. Jaká je tvá nejvíce a nejméně oblíbená kniha ze série HP a proč?

2. Jaká postava je ti ze série nejmilejší a kterou nemůžeš vystát? (Umbridgeová se nepočítá, tu nemůže vystát nikdo.)

3. Kdyby sis mohl od jedné z postav HP vypůjčit jejich charakterní rysy, kdo by to byl?

 

Šifry od Alice Stark

Určete, o jakou šifru se jedná, přeložte nápisy a najděte společné téma. Odpovědi posílejte do soví pošty  Alice Stark, odměnou budou safírky a sladkosti.

Kvíz od Yenny von Everec

Představí se vám pět postav z HP knih. Jejich jména napište do soví pošty Yenna von Everec. Za odměnu dostanete safírky a nějakou drobnost.

1. Pocházím ze zcela mudlovské rodiny, i když mé příjmení napovídá, že z výše postavené. Kámen není můj nejoblíbenější materiál a hady vůbec nemusím. I když Harrymu jsem se nakonec omluvil. Jsem členem BA a kouzlím velmi slušně, jak ostatně poznal Malfoy a jeho kumpáni.

2. Byl jsem střelcem a kapitánem, na turnaji kouzelníků měl i prvni tanec a v růžích skončil. Jen poslední žádost na rande neměla dobré načasování.

3. Miluji kočky. I když poslední dobou… Možná vypadám trochu pomateně, ale nenechte se mýlit, v kritické situaci si poradím dost rychle a dobře. Překvapí vás, na čí rozkazy vlastně jednám a jak dovedně jsem utajila mnoho let svoje poslání.

4. Vládnu výborně jazykem, a i když jsem v době studií provedl se svými dvěma nejlepšími kamarády nejednu lumpárnu a studentskou taškařici, vím, na které straně stojí dobro a neváhám za něj bojovat. V dobách temna doléhal můj hlas k řadě kouzelníků.

5. Možná působím zapškle nebo snad zákeřně, ale věrnost je pro mě zásadní a umím vyjádřit i vděk. Se sekáčkem to zvládnu nejenom v kuchyni.

Přesmyčky od Johna van Smithe

Vyluštěte přesmyčky a odkryjte jména postav. Odpovědi posílejte do soví pošty John van Smith. Za odměnu od něj dostanete nějaký ten lesklý safírek.

1) STORALA DOMOY

2) SUBAL ÁLBMURB

3) TXIRALEB VÁNOEGSELRAT

4) BYOBD

5) LOODSER VOEGÁDRIBUM

6) NYNIG LASYEVÁOWE

7) RUTÁRAK

8) IELLVEN TOMTOGOBNL

9) SAVLOZALT RATHKCLO

10) ETAIRARM BOEVÁGEDEMOC

 

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*