1. Téma týdne 23/24

Krásný den, havránci,

srdečně Vás vítám u prvního tématu týdne letošního roku.

Prvního října je významný den hned několika věcí. Například se jedná o mezinárodní den kávy, který jsme si připomínali v rámci TT minulý rok. Víte ale, že je 1. říjen označován i za Mezinárodní den hudby?

A jelikož jsme havrani a studium nových věcí nás všechny bezesporu zajímá, dříve než přejdu na samotné otázky, povíme si pár zajímavostí o tomto dnu.

Mezinárodní den hudby (International Music Day) vyhlásila Mezinárodní hudební rada při UNESCO roku 1974 a slaví se, jak jsme již zmínili, každoročně vždy 1. října. Tento den je věnován především hudbě klasické, protože vznikl na popud největších skladatelů 20. století, ale to nám nezabrání si připomenout i hudbu moderní či alternativní. Prostě takovou, jakou kdo má rád.

Den hudby patří všem, po celém světě jsou organizována různá setkání umělců, soutěže a hudební besedy se skladateli. Hudba je pro mnohé bezesporu důležitá, neboť nás provází celým životem, již od dětství slýcháváme od maminek ukolébavky, ve školce pak přijdou písničky pro děti a s přibývajícím věkem se nám oblíbená hudba formuje do určitých hudebních žánrů…

 

To by z hlediska rychlého historického okénka bylo za mě vše a přejdeme tedy na jednotlivé otázky. 🙂

1. Co pro tebe v životě znamená hudba?

2. Máš nějakého oblíbeného interpreta či hudební žánr?

3. Jaká je tvá nejoblíbenější píseň?

4. Máš rád/a klasickou hudbu? Pokud ano, je nějaká, kterou bys například rád/a slyšel/a na našem plese zakladatelů?

 

Odpovědi na otázky nebo na jejich část posílejte do mé soví pošty, tedy Rock Holmesové, a to nejpozději do půlnoci 11. října.

Pokud si nepřejete, abych vaše odpovědi zmínila ve vyhodnocení TT, prosím, napište mi to do sovy.

 

Budu se moc těšit na vaše odpovědi!

Krásný den.

Rockína

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*