PoHOz 2023

Drazí havránci,
prázdniny nám sice už uběhly a dokonce začala také výuka na hradě, avšak dovolte mi se ohlédnout o ty dva měsíce a kousek zpět a připomenout vám naší anketu PoHOz a její výsledky z loňského roku!

Kromě výsledků bude součástí článku také jedna událost, která tedy již není úplně předmětem nějakého aktuálního překvapení nebo oznámení, ale byla součástí večera vyhlašování, takže za zmínku rozhodně stojí.

Pojďme si tedy připomenout, kdo byli vítězové jednotlivých kategorií!

 

Nejmilejší havránek
Kdo byl podle vás nejsympatičtějším a nejmilejším havránkem?
Předchozí výherci: Kate Rosewood (2021, 2021/22, 2022, 2022/23) a Nina Rook (2022)

Tento ročník vyhrála opět havraspárská prefektka Kate Rosewood se třemi hlasy.

Diplom, odznak.

Celkové hlasování:

Kate Rosewood 3
Magnolie Smaragdová 2
Annleen Lucas 2
Rosemary E. Wilde 1
John van Smith 1

 

Nejzlobivější havránek
A co největší zlobivec? Jak dopadli havrani v tomto ohledu?
Předchozí výherci: Clint Numine (2021, 2021/22, 2022) a Sylvester McShane (2022/23)

Loni jste si za nejzlobivějšího havrana zvolili Benjamina Waltera, který měl v této kategorii svou premiéru se ziskem čtyř hlasů.

Diplom, odznak.

Celkové hlasování:

Benjamin Walter 4
Nina Rook 1
Ferda Omáčka 1
Kate Rosewood 1
Clint Numine 1

 

Nejochotnější havránek
Havran, který by se nejraději rozdal pro ostatní a splnil jim vše, co jim na očích uvidí? Kdopak to byl?
Předchozí výherci: Předchozí výherci: Rock Holmesová (2021, 2021/22, 2022, 2022/23) John van Smith (2021/22) a Rosemary Ellen Wilde (2022/23)

Stejně jako v ročníku předtím bylo i loni první místo v této kategorii dělené. Obě výherkyně dostaly 2 hlasy a byly jimi Rock Holmesová, která k sobě přibrala Kate Rosewood.

Diplomy (Rock, Kate), odznak.

Celkové hlasování:

Rock Homesová 2
Kate Rosewood 2
Sylvester McShane 1
Magnolie Smaragdová 1
Benjamin Walter 1
Charlotte Epes 1
John van Smith 1

 

Nejukecanější havránek
Krá, krá, krá… Kdo krákal nejvíce?
Předchozí výherci: Předchozí výherci: Rosemary Ellen Wilde (2021), Sylvester McShane (2021/22, 2022) a Kate Rosewood (2022/23)

Nejvíce slyšet byl dle ostatních Sylvester McShane, který se tak po roční pauze znovu dostal na trůn rodu Ukrákanců díky jeho získaným pěti hlasům.

Diplom, odznak.

Celkové hlasování:

Sylvester McShane 5
Magnolie Smaragdová 3
Ferda Omáčka 1

 

Nejchytřejší havran
Kdopak nosí potají Rowenin diadém a píše všechny testy v rekordním čase s plným počtem bodů?
Předchozí výherci: Rosemary Ellen Wilde (2021, 2021/22, 2022) a Nina Rook (2022/23)

Jako by snad Rowena vyslyšela její přání vyhrát tuto kategorii, výherkyní loňského ročníku této kategorie se stala Rock Holmesová se třemi hlasy.

Diplom, odznak.

Celkové hlasování:

Rock Holmesová 3
Annleen Lucas 2
Magnolie Smaragdová 1
Sylvester McShane 1
Kate Rosewood 1
Emanue Tyrs 1

 

Nejpilnější havránek
Dělá toho pro kolej nejvíce, snaží se starat o havrany jako o svoje a to celoročně. O kom tedy mluvíme?
Předchozí výherci: Rock Holmesová (2021, 2021/22, 2022, 2022/23)

Poprvé od dob znovuzavedení PoHOzu se výhercem stal někdo jiný než Rock Holmesová. Minulý rok ji totiž vystřídal Sylvester McShane se čtyřmi hlasy.

Diplom, odznak.

Celkové hlasování:

Sylvester McShane 4
Rock Holmesová 2
Annleen Lucas 1
Xeror Battler 1
Magnolie Smaragdová 1

 

Zlatý havran
Tuto kategorii mají pod palcem funkcionáři (konkrétně tedy prefekti a primuska) a vybírají v ní z celé koleje až tři havrany, kteří si podle nich zaslouží ocenění. Kteří dělali pro kolej něco navíc.
Předchozí držitelé: Kate Rosewood (2021, 2021/22), Rosemary Ellen Wilde (2021), Valentine Merlyn (2021), Sylvester McShane (2021/22, 2022), Severin Sephiran (2022), Charlotte Epes (2022/23) a John van Smith (2022/23)

Tentokrát péčka využila maximální kapacity tří nominovaných a výherci tohoto ocenění získali tito havrani: Magnolie Smaragdová, Annleen Lucas a John van Smith.

Diplomy (Mag, Ann, John), sošky (Mag, Ann, John), odznak.

 

Kolejního volba
Kategorie, v níž má slovo jen pan kolejní a oceňuje ní jediného Havrana, který se o to zaslouží.
Předchozí výherci: John van Smith (2021), Shira Ruden Yaiko (2021/22), Rosemary Ellen Wilde (2022) a Sylvester McShane (2022/23)

Jako loňskou „volbu“ zvolil kolejní ředitel Emanue Tyrs svou primusku, Rock Holmesovou.

Diplom, soška, odznak.

 

Ani tento ročník se bohužel anketa neobešla bez loučení. Po bývalé prefektce Marie Martines totiž ohlásil svou abdikaci také dlouholetý kolejní ředitel Havraspáru, Emanue Tyrs.

 

„Drazí havránci, chtěl bych vám poděkovat za tento školní rok, který byl mým již 9. v koleji. Když jsem se, kdysi v pravěku, mihnul jako kolejní na půl roku, než jsem byl vystřídán, zapřísáhl jsem se, kvůli tehdejším okolnostem, že se k Havru už nikdy nevrátím. A držel jsem se pevně, dokud jsem neprohrál “sázku” s Annabell. A od té doby jsem tu s vámi.

Zažili jsme spolu spoustu krásných zážitků a samozřejmě i pár těch, které z kronik asi vynecháme 🙂 Letošní rok je také mým již třináctým rokem na této škole, neboli 26. školním rokem bez přestávky. A ať se mi to neříká lehce, v roli kolejního toto byl můj rok poslední.

Jak už jste si dávno mohli všimnout, nejsem v koleji vůbec přítomen a obecně se na hradě ukážu sporadicky. Rád bych řekl, že alespoň na hodinách, ale i těch odpadlo až moc. Bohužel mi mudlovské povolání a rodinný život bere čím dál tím více času. Bohužel, ani mé duševní zdraví není v poslední době na nejlepší úrovni. A proto jsem se, ať sebevíce sobecky, rozhodl odstoupit z této funkce. A říkám to až teď, protože vím, že byste mi to jako již několikrát rozmluvili. Ale opravdu potřebuji být trochu sobec.

Jelikož ale už neprobíhá volba, kolejní jsou nově pověřeni tím najít si svého nástupce. A já si zvolil (více méně jedinou možnost 😀 ) Amelii Brumm. Nejen, že je Amelka dobrá učitelka a věřím, že vám věnuje více času a píle, ale také je dobrou kamarádkou nejen mezi zdmi hradu, takže v případě nouze a hlavně ze začátku budu stále jako “ex kolejní na telefonu” 🙂

Srdečně doufám a přeju si, aby jste Amelku přijali do naší modré rodiny tak, jako jakéhokoli jiného nováčka.

Ale ještě na chvilku zpět ke mě. Děkuji všem v koleji, za vaši důvěru, přátelství, péči a čas, který jste věnovali nejen mě, ale i koleji samotné, protože bez vás by kolejka byla jen místnost a kolej nebyla rodinou. Tato modrá rodina mi bude opravdu chybět a doufám, že až dokončím posledních pár ročníků, nebude vám vadit, když se k vám vrátím v průsvitné podobě 🙂

A to bude ode mě letos a obecně poslední Děkuji, z celého srdce za vše…“
– Emanue Tyrs na vyhlašování ankety PoHOz

 

Tímto článkem bychom se tedy chtěli ještě jednou, avšak ne naposledy, rozloučit s naším bývalým panem kolejním a poděkovat mu za vše, co pro nás za ta dlouhá léta udělal. Jistě nám bude chybět, ačkoliv máme další skvělou kolejní ředitelku. <3

Ještě jednou bych také chtěla pogratulovat všem výhercům, ale také nominovaným. A pokud jste nominováni nebyli, nesmutněte, třeba to vyjde letos. 😉

Poslední díky patří znovu panu profesorovi Emanuemu Tyrsovi za tvorbu diplomů, odznaků a sošek.

Mějte krásný začátek školního roku!
Katí

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*