Začátek školního roku v Havraspáru

Milí Havránci,

prázdniny jsou už minulostí a nás čeká nový školní rok. Tradičně, jako každý rok, proběhlo slavnostní zařazování nových bradavických studentů do kolejí. Naše kolej letos přivítala 8 nových tváří a jak je zvykem, proběhlo i Slavnostní uvítání nováčků do koleje. Tato událost se konala v neděli 3.9.2023 v havraspárské společenské místnosti. Na akci se objevili však jen dva noví studenti, a to Charlie Broen, který byl řádně zasvěcen do Havraspáru a se zpožděním dorazil i Severin Sephiran. Nezapomněli jsme však ani na naší novou kolejní ředitelku – Amelii Brumm, která byla také jak se patří přivítána a stala se tak součástí naší koleje. Ta, jak jistě víte, nahradila našeho bývalého kolejního Emanueho Tyrse, který po dlouhých 10 letech působení na tomto postu, z vlastního rozhodnutí skončil a věnuje se tak již jen profesorské kariéře. Po oficiální části byl prostor pro seznámení se a neformální pokec s ostatními soukolejníky.

Nováčkům byl také rozeslán krátký dotazník, abychom se o nich něco málo dozvěděli a zde jsou jejich odpovědi:

1. Prozraď nám své jméno a něco málo o sobě.
Moje mudlovské jméno je Markéta. Narodila jsem se v Praze 100% mudlům, kteří o světě kouzel nic neví.

2. Jak jsi spokojena se zařazením právě do Havraspáru? Bylo to tvoje tajné přání nebo jsi chtěla jinam?
Mým snem bylo se dostat do Havraspáru. To se mi splnilo.

3. Jsi tu úplný nováček nebo jsi už někdy v minulosti v E-Bradavicích byla?
Jsem nováček.

4. Jaké předměty jsi se rozhodla studovat a proč?
V Bradavicích budu studovat kouzelné tvory, elfštinu a bylinkářství. Jelikož miluji zvířata,tak proto kouzelné tvory. Elfština a elfové mi přijdou vlastně strašně moc tajuplný. Bylinkářství z toho důvodu, aby se vědělo,co mí svěřenci vůbec baští. Je možné, že si ještě něco vyberu.

5. Pokud je něco co bys chtěla sdělit ostatním, zde máš volný prostor 🙂
Mezi mudly jsem plně invalidní. Mezi mé zájmy patří knihy, příroda, hřbitovy a zvířata.

Pa Pascale Williams

——

1. Prozraď nám své jméno a něco málo o sobě.
Mé jméno jest Severin Sephiran, pro kamarády a nejbližší klidně Sev, Sevík, Seveřan nebo Sevester *dodá pobaveně*. Jinak co bych tak o sobě prozradil, miluji kafe, knihy a kouzelné bytosti a vymyšlené příběhy, které mi poskytují útěk od reality. Myslím si, že je se mnou sranda a jsem taky hodně kreativní a pro každou srandu/zábavu.

2. Jak jsi spokojen se zařazením právě do Havraspáru? Bylo to tvoje tajné přání nebo jsi chtěl jinam?
Myslím, že na sebe mohu prozradit, že jsem byl ve všech kolejích kromě Mrzimoru a všude se mi to líbilo trochu jinak, ale Havraspár byla srdeční záležitost na první usednutí do křesla. Kromě toho, že tady mají fakt pohodlné gauče a někdy se vám tady po ránu objeví tác s nějakými dobrotami nebo kávou, kdo by to tady nemiloval. ^^ Všichni jsou moc milí a když mohou tak pomůžou.

3. Jsi tu úplný nováček nebo jsi už někdy v minulosti v E-Bradavicích byl?
Jak jsem už zmiňoval výše, tak jsem na E-bradavicích byl a lituji toho, že jsem musel odejít před nástupem do třeťáku, ale víte jak to je, člověk míní, život mění.

4. Jaké předměty jsi se rozhodl studovat a proč?
Já jsem byl rozhodnutý pro dva stěžejní předměty a tím byla Obrana proti silám zla a Kouzelné formule, ale opět KF nemohu studovat, protože mudlovský svět mi nedovoluje jakékoliv studium od 20:00 hodin. Takže jsem si vybral ty, které jsou dostupné v pozdějších hodinách: OPČM, astrovědy, kouzelné tvory a pak omylem zakliknutá černá magie, ale tu už asi možná nechám a uvidím v průběhu roku, jak moc náročné to bude.

5. Pokud je něco co bys chtěl sdělit ostatním, zde máš volný prostor 🙂
Jen bych chtěl napsat, že je super být zpět, držím sobě palce, ať mi studium vydrží tentokrát co nejdéle, rád bych se více zapojoval a byl k užitku.

Severin Sephiran

 

Děkuji dvojici studentů za zaslané odpovědi, o ostatních se snad dozvíme více v průběhu školního roku.

V úvodním týdnu proběhla ještě jedna akce, a to Rozlučka s prázdninami pod záštitou vedení nebelvírské a havraspárské koleje. Akce proběhla v úterý 5.9. od 20 hodin u bradavického jezera. K tanci a poslechu hrála kapela Desbát a všichni zúčastnění měli možnost opéct si na ohni buřty, či jiné dobroty, dát si osvěžující nealko drink a pobavit se napříč kolejemi s ostatními studenty. Akce se vydařila a věřím, že si ji všichni užili.

To je ode mě pro dnešek vše a přeji všem studentům úspěšný start nového školního roku.

Vaše Mag 🙂

4 Komentáře

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*