Silvestrovské překvapení

Milí havránci,

máme tu opět konec roku a já bych ho v tomto článku chtěla nějak shrnout. 🙂

Jistě se tu neobjeví vše, co se odehrálo, ale jen nějaké milníky, popřípadě zajímavosti.
Míním samozřejmě kalendářní rok, tedy dva EB roky.

Začala bych počtem havranů ke konci tohoto roku. Za uplynulou dobu se razantně měnil a nakonec končíme s 26 havrany u nás v koleji. Někteří studenti jsou zmražení a snad se k nám příští rok opět připojí, jiní odešli na ducha a někteří si nechali zrušit účet.

Změny také nastaly ve vedení naší koleje, kdy na začátku roku odešli z postu kapitána John van Smith a z prefektského postu zase Alice Stark, jejichž místa nahradila nynější kapitánka Rosemary Ellen Wilde a já na pozici prefekta.

Svého rozmachu taky dostála naše redakce Havrdno, zejména pak zásluhou, tehdy novopečeného člena, Sylvestera McShana. Jeho články spadající pod Novinkovou sobotu se staly jakousi hlavní reprezentací Havrdna.

Když už jsme u redakce, v tomto roce se k nám připojili další dva havrani – Severin Sephiran a Valentine Merlyn. Bohužel se jeden z nich nechal zmrazit a druhý skrze nedostatek času nenapsal jediný článek. 😀

 

Teď trocha zajímavostí…

 

Motivační soutěže

V této sekci si řekneme, kdo byli premianty jednotlivých motivačních soutěží. Samozřejmě jsou zde započítané jen motivačky od března do listopadu. 🙂 Není to pro zvýraznění těch, co byli první, spíše pro zajímavost, tak to tak berme. 😉

 

Co se týče odborných učeben, tam si první místo ukořistila Charlotte Epes a to hned čtyřikrát! Pravdou však je, že jednou bylo první místo dělené a to s Rock Holmesovou.

Sběratelkou komnat nejvícekrát umístěnou na prvním místě je Rock Holmesová, která se na něm usadila celkem čtyřikrát, ač dvakrát sdílela trůn. Poprvé s Rosemary Ellen Wilde a podruhé s Charlotte Epes.

Postup moudrých téměř každý měsíc ovládla Rock Holmesová. Pouze dvakrát ze šesti vyhodnocených měsíců byla sesazena jiným havranem.

Šťastných 10+32 – kdo se umístil nejvícekrát první zde? Překvapí někoho, když napíšu, že Rock Holmesová? 😀 Bohužel je tomu tak, ta se na první místo dostala celkem třikrát, jednou spolu se Shirou Ruden Yaiko.

Ukrákaný havran, oblíbená kategorie i v PoHozu, kde však vyhrává stále jeden a ten samý havran. Jak to ale vypadá s četností prvních míst v motivačkách? U této motivačky je první místo vždy velice těsné, ale nějaké se stejně vždycky najde. Tady jsem se nejvícekrát umístila na prvním místě .

No a pak motivačka s naším oblíbeným sportem, který všichni určitě poctivě trénujeme – famfrpál. Tak se pojďme podívat, kdo chytil zlatonku (první místo) nejvíckrát. Ač velice těsně, byl to Sylvester McShane a to celkem třikrát.

Vše je dohledatelné ve článcích s vyhodnocením motivačních soutěžích. 🙂 Vedli jste si ale všichni naprosto skvěle a každý úspěch a (ne)umístění se počítá!

 

Kolejní „soutěže“

I ty k naší koleji patří, tak si pojďme shrnout, kolik jich byla a ve které byla největší účast. 🙂 

Témat týdne bylo za ty dva eb roky všehovšudy jedenáct, z čehož sedm jich bylo ten minulý a čtyři letos. Nejvíce havranů se zúčastnilo úplně první TT minulého školního roku od Rock Holmesové na téma MDŽ. Bylo jich celkem sedm.

A zde bych si dovolila zmínit také TT s nejmenší účastí – celých nula havranů. Ano, jednalo se o 4. TT, kdy primuska vyzývala ostatní k sepsání vlastní TT.

Kreativní soutěže se uspořádaly čtyři, dvě v každém roce. Nejvíce zúčastněných měla bezkonkurenčně letošní první kreativní soutěž s mandalami od Marii Marines a to devět. Nejméně pak opět kreativka slečny primusky z minulého roku na téma Velikonoce s nulou účastníků.

No a pak bych tu mohla zmínit celoroční kolejní soutěž minulého roka, která se z důvodu neúčasti zrušila.

 

Akce pořádané Havraspárem

Na každý rok připadla jedna akce.

V roce 2022 jsme připravili Večer magie knih, na počest Mezinárodního dne autorských práv a tématem byly knihy, překvapivě.
No a letos to byl Zábavný večer Roweny z Havraspáru k oslavám narození naší kolejní zakladatelky.

Dále zde byly malé neoficiální akce jako například táboráky se zmijozelskou kolejí.

A v neposlední řadě také havraspárská anketa PoHOz!
Pojďme si rychle ještě připomenout výherce minulého roku:

Nejmilejší havránek: Kate Rosewood a Nina Rook (4 hlasy)
Nejzlobivější havránek: Clint Numine (5 hlasů)
Nejochotnější havránek: Rock Holmesová (5 hlasů)
Nejukrákanější havránek: Sylvester McShane (8 hlasů)
Nejpilnější havránek: Rock Holmesová (6 hlasů)
Nejchytřejší havránek: Rosemary Ellen Wilde (6 hlasů)
Zlatí havrani: Severin Sephiran a Sylvester McShane
Kolejního volba: Rosemary Ellen Wilde

Zanedlouho nás čeká letošní anketa, tak si začněte rozmýšlet své favority v jednotlivých kategoriích. 😉

 

Myslím, že toliko k zajímavostem by stačilo. Na konec článku bych přidala jakousi děkovací síň Havraspáru.. 😀 

Velké díky patří kolejním funkcionářům – Emíškovi, Rockí, Mari a Rosmí. Myslím, že všem mluvím z duše, když řeknu, že všichni dělají pro kolej osobní maximum a snaží se udržet kolej v chodu všemožnými způsoby.

Já osobně bych tedy chtěla poděkovat i za přijetí mě jako prefektky a provedení začátkem této trnité cesty. <3

 

Další vděk patří mému kolegovi v redakci a poctivému redaktorovi havraního webu, Sylvovi. Bez jeho nápadů, ochoty pracovat, kreativity a elánu by na webu nebyla ani polovina toho, co tam teď je. Neexistovala by ani záložka Havrdna na webu.

Děkuji za tvou energii a spolupráci. <3

 

No a obrovské děkuji je pro vás, Havrani. Bez vás by kolej nebyla kolejí a ani druhou rodinou, kterou ve vás většina studentů má. Vaše nadšení, pracovitost a občasné záchvaty aktivity jsou pro kolej podstatné a každý z vás má v koleji své nenahraditelné místo. 🙂 

Děkuji za Vás. <3

 

Užijte si poslední hodiny tohoto roku a do nového vkročte správnou nohou, dobře naladěni, staré spory zanechte v tomto roce a začněte s čistým štítem. Nezapomeňte, jak na Nový rok, tak po celý rok. 😉
Vyškrtněte ze života lidi a věci, co Vám berou energii a radujte se z maličkostí, které se kolem nás často nachází. Na druhou stranu, neduste v sobě negativní emoce. Jsou lidské a důležité je si je umět prožít a pracovat s nimi. Nikdo nemůže být stále veselý. 🙂 

Do nového roka Vám přeji to nejhezčí a doufám, že se v něm společně ve zdraví setkáme. 🙂 

Mějte se krásně,
Vaše Katí

P.S. Veškerá podobnost s koncem dnešního dílu Novinkové soboty je čistě náhodná.. 😀
P.P.S. Zkrátka přemýšlíme stejně a tohle bylo překvapení vážně pro všechny! 😀 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*