Zábavný večer Roweny z Havraspáru

Rowena z Havraspáru by tento rok oslavila své 1046. narozeniny. Samozřejmě přibližně, spíše by toto číslo bylo vyšší. Kam by se hrabal takový Nicolas Flamel, že?

Bohužel, naše kolejní zakladatelka tu s námi již nějaký ten pátek není, a tak jsme její narozeniny museli oslavit bez ní a to 10. prosince ve Velké síni, kde se uspořádal zábavný večer zasvěcen právě této události.

Celý večer odstartoval krátce po osmé hodině večerní, kdy před všechny předstoupil kolejní ředitel Emanue Tyrs s pár úvodními slovy. Vypustil také hvězdy, které bylo pak možné celý večer hledat.

Po něm přišlo na řadu představování celovečerních soutěží. První z nich představila prefektka Kate a spočívala v kreativním zpracování samotné zakladatelky či nějaké části jejího života. Ačkoliv byl čas až do neděle a zadání bylo vcelku volné, nezúčastnil se bohužel nikdo.

Obdobně tomu pak bylo se druhou celovečerní soutěží od prefektky Mari. Zde se jednalo o scénky, které doprovázely účastníky zábavy po celý večer a obsahovaly jednu skotskou tradici a slovo se Skotskem spojené. Tato soutěž si našla alespoň jednoho řešitele, kterému tímto děkujeme!

Hned na úvod také Katí začala s každoročním vyprávěním o této nadané ženě. To pak protkalo celý večer.

 

První plnohodnotnou aktivitou byl skotský tanec Ceilidh vedený studentem Sylvem, který se letos přidal k organizačnímu týmu, a Kate, která zde byla převážně jako výpomoc. Tato část programu spočívala v obstání v odnoži tohoto tance jménem Gay Gordons. Celkem tři dvojice, které se nahlásily Sylvovi, pak musely projít celkem třemi koly. Ta představovala tři základní sekce tance. Výherkyně na sebe ale nenechaly dlouho čekat a ke třetímu kolu nakonec ani nedošlo.

 

Po krátké odmlce a další části výkladu o zakladatelce se o slovo znovu přihlásila Mari, tentokrát s ochutnávkou tradičních skotských jídel! Přítomní mohli ochutnat národní jídlo Skotů, Haggis, smaženou tyčinku Mars, velice hutnou slanou kaši jménem Porridge nebo také Fish n Chips, klasické jídlo třeba i pro Anglii, kde ho naleznete téměř všude.

 

No a s plnými žaludky přišel čas na závěrečnou aktivitu primusky Rock, která si pro studenty připravila kvíz o Roweně. Nezkoušela je však z informací, které nabyli tento večer, ale oceňovala kreativitu odpovědí, nikoliv správnost. Padly otázky jako například odkud pocházela Rowena, jak se ztratil její diadém nebo také kdo byl otcem její dcery Heleny! Některé odpovědi byly velice povedené a o kreativitu v nich nebylo nouze. 🙂 

Pak už zbývalo jen vylosovat tombolu a večer byl u konce.

 

Doufáme, že jste si večer užili tolik, jako jsme si ho užili my, nebo vám tento článek alespoň trochu přiblížil atmosféru, jestliže jste z jakéhokoliv důvodu nemohli přijít!

Budeme se těšit zase za jeden kalendářní rok, kde snad účast studentů havraspárské koleje bude více. 🙂 

Za havraspárské vedení a Havrdno
Katí

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*