NoS 02×04

Drazí Havránci,
v pondělí to bylo přesně půl roku od doby, co byl napsán pilotní díl Novinkové soboty. Již půl roku Vám náš pořad pravidelně přináší novinky z dění na hradě i mimo něj. Jsem neskutečně rád, že mi bylo umožněno tenhle pořad vymyslet a pracovat na něm, po tak dlouhou dobu, a doufám, že tu ještě i nějakou tu dlouhou dobu s námi vydrží. Ještě jedna dodatková informace – zítra to bude přesně půl roku, co byl vydán oficiální první díl první série. Čas rychle utíká, že?

To, že čas rychle utíká, vypovídá i to, že dnes začal říjen, což znamená jediné – první měsíc výuky je úspěšně za námi. Co nás v říjnu čeká? A jaké novinky nám přinesl tenhle týden? A co přijde v týdnu následujícím? Čtěte a dozvíte se.

Startuje patnáctý díl NoSu:

Co nás v říjnu čeká?
Samozřejmě je nutné říci, že jsme stále na začátku měsíce, a tak ještě nevíme o všem, co se tenhle měsíc uděje, a tak si budeme muset vystačit s novinkami na nástěnce školy. Ode dneška za čtrnáct dní nás čeká první letošní famfrpálový zápas. Utkají se v něm týmy Nebelvíru a Mrzimoru a začínají už v 19:00. Hned následující pátek se odehraje další famfrpálový zápas, tentokrát se v něm poperou týmy Nebelvíru a Zaměstnanců, také od 19:00. Ačkoliv se nás zápasy nijak netýkají, tak připomínám, že po zápase se losuje tombola o medailonek, který jeho uživateli na určitou dobu navýší účinnost tréninku. A právě tenhle medailonek můžete vyhrát i vy. Tak proč to nezkusit?
Krásným završením měsíce ale bude tradiční Halloweenský zábavný večer, který bude pořádat nebelvírská kolej – teda aspoň doufám, loni to tak minimálně bylo. 😀 Večer se bude konat 31. 10. od 20:00 ve Velké síni. Tohohle dne také začínají všemi oblíbené podzimní prázdniny, které budou trvat do konce prvního listopadového týdne.

HOGWARTSLEGACYHOGWARTSLEGACYHOGWARTSLEGACY
Pokud se alespoň trochu orientujete v herním světě, nebo jste poctivý čtenář Novinkové soboty, jistě jste již slyšeli o nadcházející hře z našeho kouzelnického světa Hogwarts Legacy. Naposledy jsme vám říkali, že známe datum vydání, které připadá stále na 10. února 2023, avšak jsme bohužel přehlédli to, že i vyšlo pár nových gameplay trailerů. Podařilo se mi najít všechny v jednom videu, avšak je bohužel nešťastně dané dohromady a občas jsou konce blbě useknuté.
První část videa jsou záběry ze všech čtyř společenských místností (naše havraspárská začíná v čase 1:00), a musím uznat, že všechny vypadají fantasticky!
Druhá část je trailer k temnější stránce příběhu o černé magii a začíná v čase 3:53.
V 5:07 začíná pak třetí část, která je vesměs připomenutí toho, co už známe, a k tomu něco málo navíc.
Poslední část od 12:37 ukazuje záběry na životy celkem třech krajin poblíž Bradavic.
Video naleznete kliknutím sem.
A ještě jedna poznámka, kterou jsme minule nezmínili – famfrpál ve hře bohužel nebude.

V pondělí vyšlo vyhodnocení první kreativní soutěže
Tématem kreativky od Mari byly mandaly, a jak si s tím naši šikovní Havránci poradili, najdete zde.

Do zítřka můžete odpovídat na první letošní téma týdne
První téma týdne je na téma káva, kdy si pro vás naše primuska Rockí připravila celkem tři otázky, na které můžete do zítřejší půlnoci odpovídat. Více informací naleznete kliknutím zde.

Do zítřka také můžete posílat své odpovědi k Magické knize
Tato novinka je spíše připomenutí pro studenty Kouzelných formulí, kteří jsou jako my a všechno odkládají na poslední chvíli. Do zítřejší půlnoci totiž můžete posílat odpovědi na email profesorky Chardonay prvního kola její celoroční soutěže.

Na závěr si dáme již tradiční „parte“ novinku:
Tak nám umřel další nováček
Tentokrát je řeč o Miře Macnair, která byla z hradu smazaná kvůli nepřihlášení se na žádné hodině.

A tak jsme se dostali na konec dnešního dílu Novinkové soboty. Já vám děkuji za vaše přečtení, pokud máte své novinky, můžete mi je zaslat do soví pošty, děkuji za všechny zpětné vazby a budu se těšit snad zase za týden, u dalšího dílu NoSu.

NoS vám každý týden přináší:
Havrdno

Náhledový obrázek:
Emanue Tyrs

Námět:
Sylvester McShane

Havrdno 22/23

Předchozí díl — Pilotní díl — Další díl

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*