1. Téma týdne 2022/2023

Krásný den, havránci! 

Tento týden Vám pro změnu nepřinášíme kreslící, nýbrž psací aktivitu. Je tu první letošní Téma týdne (TT)!

Tento týden se podíváme na Mezinárodní den kávy, který se slaví 1. října. Oficiální datum založení toho mezinárodního „svátku“ není známo, ale první oficiální událost oslavující kávu se datuje do roku 1983 a konala se, pro mě lehce překvapivě, v Japonsku. 

Tento den neslouží jen k oslavě celosvětově oblíbeného nápoje, ale zejména k osvětě populace a propagaci produkování a prodávání kávy podle standardů Fair trade. Jedná se tedy mimo jiné o snahu udržitelnosti a také upozornění na pracovní podmínky v zemích největších producentů tohoto lahodného moku – Latinské Ameriky, Afriky a Asie. 

Pro milovníky kávy se pravidelně konají různé akce a ani naše republika není výjimkou. Letos se koná v našem hlavním městě 22. října pod názvem Prague coffee festival.  

A teď, když už jste jako správní havrani dostatečně vzděláni o tématu, přejdeme k mým otázkám. 

  1. Považuješ se za milovníka kávy? Jakou máš nejraději? 
  2. Máš nějaké oblíbené prostředí, ke kterému káva neodmyslitelně patří a ve kterém ji piješ nejraději anebo ji do sebe kopneš i v kuchyni „na stojáka“?
  3. Pamatuješ si, kdy si kávu poprvé ochutnal/a? Byla to láska na první pohled, nebo postupně vzkvétající? 

BONUS: Pokud Vám tento týden chybí kreslení, neváhejte svou oblíbenou kávu, či místo, kde kávu pijete nejraději, zvěčnit. Úplní odpůrci kávy, kteří se v tomto tématu tohoto týden nenašli, mohou jít ve šlépějích našeho kolejního ředitele, a vyvěštit nám z kávové sedliny. 🙂 

 

Odpovědi a případné výtvory či obrázky posílejte do Soví pošty Rock Holmesové do nedělní půlnoci 2. října.

Budu se moc na vaše odpovědi! 

Rockí 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*