NoS 02×01

Kdysi dávno, kdy byl internet ještě příliš mladý na to, aby nosil plenky, ležela za sedmero horami a sedmero řekami, za patero království, a kdo ví, za jakým vším bordelem ještě, malebná vesnice, ve které její obyvatelé žili svými životy. Jejich jediným zájmem byli oni samotní, znali pouze to, co se událo ve vesnici a v jejím okolí. Obyvatelé byli šťastní, své poklidné životy měli rádi takové, jaké byly. Vše se ale změnilo příchodem neznámého muže. Znenadání se objevil ve vesnici a s sebou přinesl i cosi na vozíku. Co to je, zajímalo obyvatele. „Vesničané,“ cizinec promluvil, „přivezl jsem vám NoS.“ „Přinesl nám nos? Ale proč? Však my už máme svůj,“ divili se vesničané. „Žádný nos, tupci,“ byl návštěvník mírně nevrlý, „ale NoS, zkratka pro Novinkovou sobotu.“ Co s tím, říkali si v duchu obyvatelé. „Můj vynález NoS vám každou sobotu přinese novinky z celého světa. Díky mně už nebudete žít v nevědomosti. Nastal čas vědění, znalostí,“ vysvětlil jim cizinec. „Nemusíte mi děkovat, vím, že jsem geniální,“ zaparkoval vozík s NoSem u nejbližšího domku a zmizel stejně tak rychle, jako se objevil. Od té doby už život vesničanů nebyl nikdy stejný. Už si nežili svými poklidnými životy, které tak milovali. Od té doby už věděli, co se kolem nich děje. A od té doby stále ví…

Drazí Havránci,
dovolte mi, abych vás i já přivítal nejen v novém školním roce na hradě, ale také již ve druhé řadě našeho kolejního pořadu Novinková sobota, zkráceně pouze NoS. Než ale začne, myslím si, že je na místě vám znovu připomenout, co je vlastně NoS zač. Novinková sobota je stále ještě poměrně čerstvý novinkový projekt, který vznikl v průběhu loňského roku. Jeho hlavním cílem je obeznámit čtenáře s životem na hradě a celkově v kouzelnickém světě, a výjimečně i mimo něj – a to téměř každou sobotu, v závislosti na množství novinek.

Doufám tedy, že si i letošní ročník NoSu užijete, a že se díky němu v životě na hradě neztratíte. 🙂

Začíná dvanáctý díl NoSu:

Začneme tam, kde jsme začali i naposled:
Jak dopadl loňský 26. ročník Fénixe?
V pondělí 27. června proběhlo ve Velké síni slavnostní vyhodnocení ankety Fénix uspořádané nikým jiným než lektorem alchymie. Ke konci slavnosti proběhla i tombola o speciální modré fénixe, které připadli našemu kolejnímu a Annie, která ho kvůli plnosti svého zvěřince předala Johníkovi. Za zmínku stojí také Havránci, kteří ve Fénixovi ovládli někteří posty: Emík – profesor roku, Katí – studentka roku & srdce koleje, Sevík – nováček roku a já – student roku.
Všem ještě takhle zpětně blahopřeji. 🙂

Havraspár má letos 18 nových studentů!
S začátkem nového roku samozřejmě souvisí příchod nováčků do našich řad. Těch letos do Havraspáru přišlo neuvěřitelných šestnáct! Zpět do Havraspáru se také vrátili po nějaké době i bývalí zaměstnanci, a to bývalý hlavní rozhodčí famfrpálu Jek, jehož post převzal ex-kapitán mrzimorského týmu Henry, a bývalá profesorka drahých kamenů Joí.
Všichni jsou samozřejmě v naší koleji vítaní.

V úterý se konala uvítací slavnost nováčků
S příchodem nováčků souvisí i naše tradiční uvítací slavnost, na kterou letos dorazili čtyři, jeden s menším zpožděním. Po rituálním přijetí do rodiny se přítomní vzájemně představili.

Havrdno vítá dva nové redaktory!
Redakce našeho webu, oficiálně pojmenovaná jako Havrdno, v úterý po přivítání nováčků také jmenovala dva nové redaktory a tím rozšířila své řady. Novými redaktory jsou Sev a Val, na jejichž články se jistě dřív nebo pozděij můžete těšit!

Havrdno má na havraspárském webu vlastní stránky
Když už je řeč o naší redakci, dovolte mi vás obeznámit s tím, že jsme pro ní vytvořili vlastní stránky zde na webu. Na stránky Havrdna se dostanete buď přes horní lištu nebo kliknutím sem.
Stránky se ještě budou doplňovat.

Včera vyšel nový článek
Než ještě opustíme téma naší redakce, dovolte mi vám připomenout, že včera vyšel první letošní článek k zahájení nového školního roku.
Budeme rádi za přečtení a i za zpětnou vazbu!

Známe datum vydání hry Hogwarts Legacy!
S touhle novinkou se vracíme hlavně do prázdnin, kdy byl bohužel ohlášen další odklad hry. Hra má vyjít 10. února příštího roku, ale již teď můžete hru předobjednávat. Čekání si však můžete zkrátit na pohled pěknou čínskou karetní hrou Harry Potter: Magic Awakened, která by do konce letošního roku měla celosvětově vyjít na mobilní zařízení. Tak snad nedopadne jako Hogwarts Mystery.

A na závěr pro vás máme pár ptačích zobů, aneb krátké novinky, které by také měly mít v našem pořadu místo:
Od včerejška můžete nalézt tajemnou komnatu
Šťastný lov všem!

Letos se zaregistrovalo a do hradu prošlo pětačtyřicet nováčků
Je to o jednoho méně než loni. Kolik jich ale přežije do konce?

Škola má nového inspektora
Je jím bývalá mrzimorská prefektka Lara Cooperová. Přejeme hodně štěstí a pevné nervy v nové práci.

Začala nová EB hra
Informace o ní naleznete na nástěnce školy

V pondělí začíná na hradě výuka
Nezapomeňte přijít včas!

A tak jsme se úspěšně probojovali až na samotný konec první letošní Novinkové soboty. Nezbývá mi nic jiného, než vám poděkovat za přečtení, případnou zpětnou vazbu. Také připomínám, že máte-li vlastní novinky z našeho světa, můžete jimi přispět do mojí soví pošty.

Přeji vám úspěšný start do nového roku a uvidíme se v dalším článku, třeba to bude zase v sobotu při dalším díle NoSu! 🙂

NoS vám každý týden přináší:
Havrdno

Náhledový obrázek:
Emanue Tyrs

Námět:
Sylvester McShane

Havrdno 22/23

Předchozí díl — Pilotní díl — Další díl

4 Komentáře

  1. Super článek, Sylví! Novinkové soboty mi už chyběly! Jen se divím, že si ten cizinec za vozík novin nenechal zaplatit. :))

    • Rockí, možná si ten cizinec jen vyžívá v utrpení vesničanů, že od jeho příjezdu už nežijí v nevědomosti 😀
      Jinak děkuji 🙂

  2. Přidávám se k Rockí! NoS jsem si zamiloval a jsem rád, že je zpět <3 Sylverine. Alespoň se nemusím stresovat, že mi něco důležitého uteklo. O:-)))

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*