Večer magie knih

V sobotu 23.4. jsme celosvětově oslavili den autorských práv a také den úmrtí známého spisovatele Williama Shakespeara (23.4.1616). A zároveň se v tento den konala ve Velké síni akce věnovaná knihám a vedena – překvapivě – havraspárskou kolejí.

 

Večer magie knih zahájil již tradičně proslov pana kolejního. Mluvil v něm o kouzlu knih, kam nás mohou doprovázet a přenést, co všechno nám můžou dát. Třešničkou na dortu jeho proslovu bylo rozhození modrých hvězd, které mohli účastníci po dobu celého večera chytat.

 

Když už jsme nakousli celovečerní aktivity – po chvilce slávy Emanueho Tyrse předstoupila na podium nejmladší havraspárská prefektka Kate, která všem vysvětlila dvě zbývající.

Jednou z nich byly scénky z knih zahrané triem ROEMA. Úkolem ostatních pak bylo uhodnout, z jaké knihy a od jakého autora scéna byla. Své odpovědi pak odesílali slečně primusce do soví pošty.

Za druhou aktivitu vděčíme havraní slečně Nině Rook, která ji vymyslela. Jednalo se o psaní básní z náhodných slov, která psali účinkující prefektce do šeptu. Své výtvory jí poté zasílali po sovičce.

 

Po pár pauzách přede všechny vystoupila Rock a nastal čas na další soutěž. Tou byl knižní balanc – tedy nošení knih na hlavě. Po každém kole si soutěžící přidali jednu knihu na tu předchozí a to, zda ji donesou na další stanoviště, rozhodla kostka. Dívat se na soustředěné výrazy lidí s knihami na hlavě byla vcelku vtipná záležitost. 😀

 

Poslední z funkcionářů, prefektka Maria, si pro ostatní připravila párovací aktivitu. Ne však seznamku, nemějte strach. Každý člen dvojice (a jedné trojice) dostal postavu z nějaké knihy a musel nalézt svou dvojici za poskytování kdejakých nápověd a typických hlášek například. Nakonec se nám všichni našli a přišel čas na všemi oblíbenou tombolu.

Havraspárské vedení nakonec dostalo z celkového hlasování průměr 4,7.

 

My doufáme, že jste si zábavný večer užili a budeme se na vás těšit při další akci, ať už pořádané námi nebo jinou kolejí. 🙂

Katí

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*