Téma týdne 2022 (č. 1) – Vyhodnocení

Krásný den, Havránci, 

máme za sebou první týden výuky a také první Téma týdne tohoto roku, které se týkalo MDŽ.

Celkem se Vás zúčastnilo 7 havránků a já moc děkuji za to, že jste si našli čas a zamysleli jste se nad Mezinárodním dnem žen a zodpověděli jste mi na následující tři otázky:

1. Slavíte MDŽ, případně proč ano/ne. 
2. Co pro Vás představuje ženství/ženskost? Co si představíte pod tím pojmem?
3. Jaká žena je pro Vás inspirativní či v nějakém smyslu důležitá či zajímavá? A aby to nebylo tak jednoduché, prosím pouze o odpověď vztahující se na E-bradavické ženy. 

Jmenovitě se zúčastnili tito Havránci, jejichž odpovědi naleznete níže, pokud souhlasili s jejich uveřejněním.

Maria Martines

1. Ano slavím, ale spíše v uzším kruhu rodiny. A slavím tento svátek, jelikož jsem na to naučená tak nějak od malička mezi tetami a spol.

2. Připomene mi to pár přídavných jmen jako vychytralá, multifunkční nebo silná, je to také vzorem ženy, jakou jsem před sebou vždy měla a se kterou jsem vyrůstala. Samozřejmě do toho zasahují také obecné znalosti a povědomí co jsou ve světě o ženách a jsem ráda za část Země, kde ženy mohou stát i velkou a významnou osobností.

3. To je velice složitá otázka, hlavně jelikož nejsem tak dlouho na EB, aby mě někdo velice silně ovlivnil. Prvně to byla naše Ali jelikož jsem díky ní začala úplně prvně konverzovat v kolejní místnosti. Pak to byli různí lidé napříč EB, kteří mají mnoho úžasných vlastností, ale nyní je to někdo jiný. Ta osoba je velice multifunkční, svědomitá, pracovitá a zábavná. Neodsuzuje žádnou blbost a snaží se z ní co nejvíce vytřískat a hlavně kdykoliv pomůže s čímkoliv člověk potřebuje. Je to naše Havraspárská primuska Rocci.

Rosemary Ellen Wilde 

Nepřála si odpovědi zveřejnit. 

Valentine Merlyn
1. Ani moc ne, protože nevím… prostě je to nějaký svátek, těch je v roce každý den několik pomalu. Ale je to dobrá příležitost, proč do práce přinést něco na zub a tak… 😀

2. Ženství/ženskost… síla, odolnost, láska, přátelství, přitažlivost, energie, umění, inspirace…

3. Když napíšu jedno slovo jako odpověď, bude všem asi předem jasné, které slovo,, nebo spíš jméno, to bude… Naomi… A pokud chcete vědět proč, tak… se to možná i někdy, soukromě, dozvíte 😉

Vilma LeFay

1. Že bych ho nějak slavila zo asi ne, ale spíš napíšu občas kamarádkám ať užívají našeho svátku

2. To je opravdu záludná otázka *chvíli se zamyslí než pokračuje* nevím jestli odpovím správně když ti řeknu co pro mě znamená slovo ŽENA. Žena je neskutečně silná osobnost která ale pod svou kůrou skrývá právě ženskost, jemný a půvabný elán který je snadno zranitelný. Její srdce dokáže prožít několik úderů a prasklin a stále tlouct.

3. Je mi trochu blbé když to řeknu takto před tebou *jemně sklopí pohled a vyčítavě hledí na pergamen, ale pak pokračuje v psaní* Vybrala jsem si Shi. Už od prvního dne kdy jsem ji poznala mě překvapila svou ochotou komukoliv pomoct, pomohla mi v těžkých začátcích a nadále tu pro mě byla kdykoliv kdy věděla že jí potřebuju, nejednou mi nabídla svá křídla a pomohla mi se vzpamatovat a postavit se opět na nohy, Shi tu vždycky pro mě byla *snaží se zadržet slzičku dojetí* V tom mě inspirovala a já se snažím pomoct díky jejím radám ostatním když neví jak dál nebo jen potřebují poradit. Díky ní jsem získala motivaci pokračovat v tom co dělám a ujištění že je to správné. Shi je neskutečně silná žena která se před ničím nezastaví a každému podá pomocnou ruku. V tomto mě uchvátila a já jsem šťastná že jí můžu být nablízku.

Havránek, jenž si přál zůstat v anonymitě 

1) Že bych ho slavila nějak aktivně, to se říci nedá. Avšak vždy ženám ve svém okolí popřeji vše nejlepší, neboť si to drtivá většina zaslouží a pojďme si to říct narovinu – pánové prominou – ženy jsou prostě úžasné bytosti. Takže si myslím, že ten jeden den v roce by si měly užít a ostatní by jim měli alespoň popřát. <3

2) Velice ošemetný pojem. Dříve byly jasné hranice, nejspíše, co bylo ženské a co už ne, ale dnes mi nepřijde, že by to mělo mít nějakou definici. Pro mě je ženskost to, když se žena cítí sama sebou, nosí si, co chce a tak. To, jaká žena doopravdy je. Ať je jakákoliv.

3) Inspirativní je pro mne tolik žen… Ale v poslední době je to rozhodně Rock Holmesová. Její osobnost, píle a ochota… 😀 Ne, omlouvám se. 😀 Zkrátka to, jakou je, je obraz toho, jakou jednou chci být já, pokud to bude alespoň trochu možné. 🙂
Ale pokud bych měla vyjmenovat další pro mne zajímavé a inspirativní ženy jmenovitě, byla by to třeba také Amelie Brumm, Charlotte Chardonay, Emanue Tyrs (:-*), Katie Darková, Annleen Lucas a spousta dalších.

Každá žena je ale v něčem naprosto výjimečná a obdivuhodná. <3

 Nina Rook

1. MDŽ neslavím.. ráda si připomenu, že ten den mají ženy svátek a třeba nasdílím na mudlovské platformy nějaké povedené básně s touto tematikou, ale žádné věčeře ani dary nečekám. Taťka nám ženám doma dával vždy aspoň drobnost jako svíčku, nebo bonbony, ale co nebydlím doma už tento den neprožívám.

2. Ženství/ženskost je pro mě hlavně síla. Obrovská vnitřní síla, zároveň něžná, takže takový malý zázrak.

3. Není to pro mě tak jednoznačné. Žen na EB znám spousty a ty moje blízké bych mohla za něco ocenit všechny.
Jmenovala bych asi Silvu Funkovou ze zmijozelu, kterou znám velice okrajově i v mudl. světě a vždycky jsem obdivovala její odhodlání být nejlepší ve všem, co dělá.
Rosemary Ellen Wilde je moje přítelkyně na EB už taky nějaký ten pátek a všechno co tu vyvádí je pro mě posvátné. Neuvěřitelně tu pro to dýchá.
Annleen Lucas má moje uznání za to, že se nebojí být sama sebou v jakékoliv situaci.
Kate Rosewood mě inspiruje tím, kam to dotáhla za tak krátkou dobu a tím, že je silnou osobností, což přeci jen všechny zmíněné.
A v neposlední řadě Rock Holmesová, která je mi každý den blíž a blíž a nepřestává být milá, i když ji umím rozhodně pěkně vytáčet svými otravnými dotazy 😀

Miluju ty moje havraspárský holky všechny <3

Severin Sephiran

1. Já ho slavím, ale ne že bych ho slavil pro sebe, ale spíše kvůli mamce a ségře a ženám v mém okolí. Zaslouží si mít den pro sebe, který oslavuje jejich ženskost.

2. Ženskost? *uculí se* Představím si kohokoliv, kdo chápe podstatu žen a sám se tak cítí. Nezáleží, jestli se tak cítí žena, nebo muž, pokud mu ženskost a ženství vytváří osobnost, ať to tak je.

3. *zamyslí se a pak se začne smát* Tak tohle vím na sto havraních pér! Jako první se mě v Kotli ujala Naomi z Mrzimoru, takže pro mě byla zde na EB důležitá tahle osůbka ženského pohlaví a pak přišla kolejní slavnost Havraspáru a tam jsem poznal, jak máme v koleji ty nejskvělejší ženy a samozřejmě i těch pár kluků, kteří tvoří důležitou podstatu Havru. 🙂

 

Ještě jednou děkuji za takovou účast a doufám, že Vám to vydrží i nadále! 😀 V neposlední řadě děkuji i dvěma statečným mužům, kteří se také zapojili a vyjádřili se k tématice MDŽ! 🙂 

Tak dodatečně ještě jednou krásné MDŽ všem havraspárským ženám! 

Rockí

 

4 Komentáře

  1. Ninuško… Holka moje, ty mě chceš dojmout! <3

    A pro Sevovu odpověď na druhou otázku mi tluče srdce! <3

    Krásná TT, fakt nádherná. 🙂

  2. Oh, ano. I pro mě je Emík velmi zajímavá a inspirativní žena :3 😀

    Každopádně pěkná TT, ale bohužel mi nesedly otázky, tak jsem se pro jistotu ani nepokusil zapojit 😀 🙂

  3. To je hrozně krásné *rozplývá se nad odpověďmi, jen jí překvapí že tak málo lidí slaví MDŽ aktivně*

    Byla to krásná TT *přikývne Sylvikovi a mrzí jí že na to zapomněla*

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*