PoHOz 2021

Milý Havránci,

než přejdu k vyhodnocené této ankety, dovolte mi prosím, Vám povyprávět menší příběh, který se skutečně stal…

Je to už pár měsíců, kdy se v jednom havraspárském mozečku začal rodit nápad. Jednou takhle večer havraspárská prefektka stydící se vyslovit svůj návrh nahlas, píše havraspárské primusce a říká: „Heleď, je hodně špatný nápad udělat něco jako anketu oblíbenosti? Něco jako „nejchytřejší havránek“ a tak?“
Odpověď jí přišla během pár vteřin: „Myslíš něco jako PoHoz?“
Slečně prefektce to najednou seplo v hlavě a vzpomněla si na jednu pradávnou anketu, která vlastně v Havraspáru již existovala a nadšeně přitakala: „Ano, něco jako PoHOz!“
Slečna primuska ji ujistila, že to není vůbec špatný nápad a měla by ho přednést ostatním. Slečna prefektka tedy začala sepisovat kategorie se kterými si chystala dlouhosáhlý přednes pro zbytek funkcionářů, když v tom asi o deset minut později přišla hromadná zpráva od nikoho jiného, než je samotný náš pan kolejní. Jeho slova nikdy nezapomenu. „Kočky, co kdybychom letos udělali PoHoz?“ Musím říct, že jsem na tu zprávu pár desítek vteřin koukala a přemýšlela o déjà vu a různých pravděpodobnostech, zda se toto může vůbec stát. Vzhledem k tomu, že nejsem moc dobrý matematik a statistik a neměla jsem zrovna u sebe naší havraní matematičku Rosme, nedobrala jsem se k příliš zdárnému konci, ale zareagovala jsem. Slečna primuska se mohla potrhat smíchy, když jsem odpověděla, že jsem tento nápad měla sotva pár minut předtím…

Ale abych už nezdržovala, takhle, havraspárští dámy a pánové, vznikl PoHOz 2021!

V anketě celkově hlasovalo 11 havránků z celkového počtu 21. Tímto všem ještě jednou děkuji, že si našli čas a anketu vyplnili. 🙂

Vyhlašování se konalo v úterý 22. června 2021 ve 20:00 v kolejní společenské místnosti a zúčastnilo se ho deset havránků. Atmosféra byla velmi příjemná a kromě toho, že jsme si užívali vzájemné přítomnosti, neboť jsme se již dlouho nesešli v tak hojném počtu, zejména pánské osazenstvo si užívalo také občerstvení v podobě chlebíčků.

Jako první se ujal slova pan kolejní a všechny nás mile přivítal. Měl na starost prvních šest klasických kategorií a jako jediný tedy znal výsledky, které pečlivě střežil až do úplného konce.

Jak tedy ale anketa dopadla?

Nejmilejším Havránkem se stala Kate Rosewood! Kate získala 6 hlasů, za ní se umístila Rock Holmesová se 4 hlasy a pomyslné třetí místo obsadil John van Smith s 1 hlasem.  

Kate získala odznáček a diplom.

Nejzlobivějším Havránkem se stal Clint Numine! Získal 6 hlasů a za ním se po jednom hlasu umístila celá řada zlobivců. Jmenovitě Annleen Lucas, Benjamin Walter, Jamie Foster a John van Smith. Na vítězství Clinta neměl vliv ani fakt, že se jeden z havránků zdržel hlasování v této kategorii a dokonce ani skutečnost, že jeden z havránků hlasoval sám pro sebe. Možná se však může stát, že tento havránek vyhraje tuto kategorii příští rok. Kdo ví?!

Clint získal odznáček a diplom.

Nejochotnějším Havránkem se stala Rock Holmesová se ziskem 4 hlasů. Na záda jí, ale po celou dobu hlasování dýchala Rosemary Ellen Wilde společně s Johnem van Smithem, kteří oba získali 3 hlasy. Na pomyslné čtvrté příčce (či na třetí v případě, že se Rosme s Johnem zvládnou podělit o druhý stupínek) se umístila Paige Tintwhistle.

Rock získala odznáček a diplom.

Nejukecanějším Havránkem se stala Rosemary Ellen Wilde. Získala 4 hlasy a za sebou táhla 3 havraní slečny. Kate Rosewood se 3 hlasy a Shiru Ruden Yaiko a Rock Holmesovou se 2 hlasy.

Rosme získala odznáček a diplom.

Nejpilnějším Havránkem se stala Rock Holmesová se ziskem 4 hlasů. Jedná se o kategorii, kde se pomyslně popralo nejvíce havránků. A není také divu! Pilní my přece jsme! V závěsu se umístila Shira Ruden Yaiko se 2 hlasy a poté Emanue Tyrs, Jamie Foster, John van Smith, Kate Rosewood a Rosemary Ellen Wilde, všichni po jednom hlasu.

Rock získala odznáček a diplom.

Nejchytřejším Havránkem se stala Rosemary Ellen Wilde se ziskem 5 hlasů. I v této kategorii to bylo velmi těsné. Maličký kousíček za Rosme skončila Shira Ruden Yaiko se 4 hlasy a poté slečny funkcionářky Alice Stark a Maria Martines s 1 hlasem.

Rosme získala odznáček a diplom.

Pan kolejní všem přítomným oceněným, připíchl na hábit odznáček a předal diplom a poté předal slovo slečnám funkcionářkám. Ty krátce představily jejich speciální kategorii – Zlatého havrana a ocenily tři Havránky za jejich snahu a píli, kterou prokazovali po celý školní rok.

Ocenění získali: Kate Rosewood, Rosemary Ellen Wilde a Valentine Merlyn.

Rock všem přítomným připíchla na hábit odznáček ačkoli to chvilku vypadalo, že se to u nejmenovaného muže nepodaří, neboť se na chvíli ponořil do chlebíčkového kómatu. Alinka poté předala sošku zlatého Havránka (Kate, , Val) a od Mari všichni získali diplom (Kate, , Val).

Nakonec si vzal slovo zpět pan kolejní a ocenil posledního Havránka Kolejního volbou. Tímto Havránkem se stal náš famfrpálový kapitán John van Smith, který jak jinak dostal odznáček, sošku i diplom!

Za bouřlivého potlesku pro všechny Havránky, nejen ty oceněné, jsme se poté rozutekli do svým ložnic nabrat síly na poslední dny na hradě.

A já bych ještě chtěla poděkovat za všechny funkcionáře, že jste s námi tento večer strávili a doufám, že jste si ho užili. Také bych ráda poděkovala všem Havránkům, nejenom oceněným či zúčastněným, ale úplně všem, za to že jste. Vím, že každý trvá na tom, že je právě jeho kolej ta nejlepší. Ale vy všichni mi každý den ukazujete, jak jste úžasní a jak se dokáže semknout, když je potřeba, a proto si vás velmi cením. <3

V neposlední řadě chci za všechny Péčka poděkovat našemu kolejnímu Emanue Tyrsovi. On to totiž nepřizná, ale stojí za všemi krásnými odznáčky, soškami a diplomy, které ocenění havránci dostali. Děkujeme, Emí, jsou opravdu krásné! <3

Ještě jednou děkujeme a těšíme se na příští rok!

 

Za vedení koleje

Rock Holmesová

1 Komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*