Velikonoční zábava

Hody, hody, doprovody,

dejte vejce malovaný,

nedáte-li malovaný, 

dejte aspoň bílý,

slepička vám snese jiný

– tradiční velikonoční koleda

Ano, Velikonoce. Křesťanský svátek na oslavu zmrtvýchvstání Ježíše Krista, kdy se chodí koledovat dom od domu, sbírají se vejce a tak dále…

A přesně ty jsme si oslavili na hradě také! Mimo sbírání vajíček se totiž 3.4. konala ve Velké síni Velikonoční zábava, kterou si vzala na starost právě naše modrá havraní kolej. 🙂

Na organizaci akce se spolu s našimi funkcionáři podílely také slečny Ninuš a Katí (ano, mluvím o sobě ve třetí osobě :D).

Celou akci zahájil již tradičně pan Emanue Tyrs – věštec, profesor, kolejní ředitel atd. –, který poté předal slovo Alince a Ninušce, které objasnily účastníkům zábavy pravidla celovečerní soutěže.

Název byl vajíčková miminka, maminky, tatínkové… Zkrátka starání se o vajíčko, jako kdyby bylo vaše vlastní, po celý večer. Aby to samozřejmě nebylo tak jednoduché, v průběhu večera holky přidávaly obtížné situace, při kterých bylo nutné rychle reagovat. Kdo nezareagoval v určitý čas, vajíčko nedokázal ubránit. 😀 Možná bylo štěstí, že na hradě nebyla přítomna nějaká slepičí sociálka… 😀 Tyto situace se vyhlásily vždy mezi jednotlivými soutěžemi ostatních funkcionářů.

Jakmile holky doobjasnily, slova se chopila naše první havraní prefektka Marinka a představila svou velmi zajímavou soutěž plnou třpytek. Lepidlo nebylo součástí, ale to ani nebylo zapotřebí. Princip byl jednoduchý – nahlásit se do dvojic, chopit se vajec s třpytkami v sobě a započít bitvu! Realizace, jak už to tak bývá, ale byla těžší. Před začátkem kola se totiž vyhlásilo číslo, které označovalo ,,trefu”. Soupeři tedy házeli tak dlouho, dokud jednomu z nich nepadlo právě toto číslo. Jakmile ho někdo hodil, trefil tím soupeře a postupoval do dalšího kola, kde šli všichni proti všem.

Opravdu legrace, to vám povím. Hlavně když vyhrajete… 😀

Další večerní soutěží byla soutěž pana T. A co jiného by mohla obsahovat než trochu toho věštění, že ano. A aby to bylo tematické, jednalo se o oomancii – věštění s vejci. Na pánev nebo do horké vody rozklepnete vejce a podíváte se, co vám ten tvar připomíná. Pak si onu věc najdete v příručce a dozvíte se, co to znamená. A co si budeme, čekala jsem více znamení smrti… 😀 Ale samozřejmě jsem ráda, že to vyšlo všem víceméně hezky.

Poslední večerní soutěží byla soutěž naší druhé havraní prefektky Rockí, která se nesla ve znamení třpytek – jak jinak. Tentokrát to byla vaječná ruleta! Ve zkratce šlo o to, že jste si vzali vejce a flákli jste ním o své čelo. Pak se hodilo kostkou a pokud vám padlo vybrané číslo (oznámené před začátkem kola), vypadli jste. Postupně se čísla zvyšovala a vyhráli jen ti, kteří se udrželi.

Zajímavý pohled na třpytkovatá čela ostatních… 😀

Jako poslední vyhlásila Ninuška s Alinkou vítěze rodičovské výzvy a přišla tombola.

Vedení koleje bych chtěla poděkovat za uskutečnění zábavy, moc jsme si to užili. 🙂

Kate Rosewood

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*