Ples Roweny z Havraspáru

Rowena z Havraspáru, zakladatelka havraspárské koleje, se narodila 14. prosince někdy před rokem 976. A my si v sobotu 12. prosince připomněli výročí jejího narození plesem, který měli na starost samozřejmě funkcionáři havraspárské koleje a s nimi se na plese podíleli i studenti koleje.

Celý ples proběhl v klidném duchu, s kreativními soutěžemi, nádhernou výzdobou a velmi uvolněnou atmosférou.

Kdo jiný by mohl zahájit ples než náš kolejní ředitel Emanue Tyrs, který to pojal opravdu zajímavě. Pan T. si pro nás totiž připravil povídání o Roweně, jež pokračovalo v průběhu celého plesu.

Prvním, kdo si přebral místo na pódiu od pana T., byl Jamie Foster, jenž nám představil první soutěž.

K této soutěži byla zapotřebí hlavně rychlost a pozornost. Šlo o to, že se ve Velké síni, kde celý ples probíhal, náhodně zobrazovali havrani, které bylo zapotřebí chytit. Naším úkolem bylo napsat, v momentě, kdy se několik havranů objevilo, větu ,,Mám a nedám!“. Za každého chyceného Havránka dostal dotyčný bod. Ti, kdo dostanou bod, byli určeni právě díky tomu, jak rychle to napsali. Pokud bylo např. 7 havranů dělajících něco, bylo započítáno 7 nejrychlejších a tak dále.
Byla to opravdu legrace. 🙂

Po Jamieho proslovu byl vyhrazen čas na zábavu dle vlastního uvážení do té doby, než předstoupila prefektka Alice Stark.

Ta účastníkům představila krásnou výzvu. Původní nápad byl od Marii Martines. Když se setkají dvě geniální hlavy, musí vzniknout geniální výzva, no ne? A tak to také bylo.
Holky totiž vymyslely způsob, jakým se mohli hosté pobavit a zároveň také seznámit s dalšími lidmi, které třeba doposud neznali. Principem výzvy bylo vyzvat někoho k tanci, zatančit si s ním a poté ho opět odvést na jeho vyhřáté místečko.

Parket tak ožil tančícími páry, a ačkoliv bylo dost pošlapaných nohou, byla to pastva pro oči.

Když páry dotančili, předstoupil ve svém bronzovém obleku (čest Havraspáru!) náš kolejní ředitel a učinil nás zase trochu moudřejšími, když už to byl ples na počest Roweny, že ano.

Po něm si vzal místo na pódiu prefekt John van Smith a řeknu vám – dlouho jsme se tak nezasmáli. Na pódium přišel s velkou plyšovou kostkou a s úsměvem na tváři nám vysvětlil pravidla, která teď předám já sem.

Každý, kdo se chtěl zúčastnit, si musel najít dvojici, se kterou bude tančit. Tato dvojice se musela kapitánovi nahlásit do šeptu a ten je milerád zapsal. Jakmile byli všichni zapsáni, přišla ta zábavná část. Kostku s sebou vzal proto, aby si dvojice mohli hodit. Každé číslo od jedné do šesti mělo určený taneční krok, který daná dvojice musela zakomponovat do jejich taneční kreace. Jaké číslo dvojice hodila, ten krok tančila.

Byla to zábavná podívaná a i já se dost pobavila. 🙂

Prostor mezi soutěžemi a volnou zábavou vyplnil profesor věštění informační vsuvkou a pokračováním v povídání o naší zakladatelce. Celé toto vyprávění bylo velmi zajímavé a užitečné, neb dle mého nemá tolik lidí přehled o jejím životě. Takhle jsou moudří i bez jejího diadému. Stačil nám pan T.  🙂

S poslední soutěží se přihlásila primuska Yenna von Everec, která nám představila její soutěž plesu – módní přehlídku.

Zúčastnit se mohl každý, stačilo předstoupit před porotu, předvést nějak kreativně vaši róbu a nechat porotu, aby vybrala výherkyně. Ty nakonec byly tři a se skromností se přiznám, že jednou z nich jsem byla já. Se mnou to dále byly Amelie Brumm a Frankie Derdesová.

Všechny róby však byly nádherné a myslím si, že jsem nebyla jediná, koho z nich přecházel zrak.

Tímto to však nekončilo. Kromě krásného doslovu pana T. nás totiž ještě čekala tombola, na níž se mohla podílet celá havraspárská kolej v rámci týdenní výzvy, kterou naleznete u nás na webu.  🙂 A ty nápady byly úžasné!

Když se dolosovalo, Jamie si ještě vzal slovo, aby vyhlásil tři nejlepší sběrače papírových havránků.

Každá část plesu byla fenomenální a dle hlasování, které naleznete na nástěnce školy, se líbil většině hostů.

Tímto bych chtěla poděkovat funkcionářům za ples jako takový a také celé havraspárské koleji za aktivní zapojení do přípravy plesu. Názvy jídel a nápojů byly nápadité a zkrátka dokonalé.

Kate Rosewood

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*