Téma Týdne (10): Mikulášský týden

Ahoj všem havranům!

Po delší době opět přinášíme Téma týdne. Ještě než se dostaneme k samotnému zadání a tomu, co je tentokrát tématem týdne, dovolte mi za vedení celé koleje poděkovat všem, kteří se zúčastnili ankety ohledně právě TT, jejíž vyhodnocení se objeví co nevidět. Ještě jednou děkujeme. Kdyby se ještě někdo chtěl k TT vyjádřit, neváhejte se obrátit na kteréhokoli funkcionáře prostřednictvím sovy, abyste nám sdělili své poznatky, případně váš názor.

A nyní již k samotnému TT – blíží se nám Vánoce a tento týden by měl chodit Mikuláš, takže se dá očekávat, že naše TT bude… Mikulášský týden!

Řekla bych, že Advent je pro spoust z nás stresující. Všichni chceme mít ty nejlepší dárky, chceme mít uklizeno jako za celý rok ne, chceme mít nejlepší cukroví a nejkrásnější stromeček. Nemyslím si, že zrovna tohle by mělo být podstatou Adventu a nadcházejících Vánoc. Podle mého by to měl být především čas strávený s těmi, které máme rádi. Proto bych taky touto cestou chtěla všem havránkům popřát klidný a užitý Adventní čas. Užijte si procházku po Vánočních trzích, kde si beztrestně dáte svařák, načerpáte Vánoční atmosféru a užijete si světýlka. Užijte si pečení Vánočního cukroví. A co když bude šišaté, když nemá být? Nevadí! Máte prostě chuť, aby bylo šišaté! Prostě si to jen užijte. Užijte si čas strávený ve společnosti blízkých, partnerů, kamarádů a klidně i nás ostatních havránků. Myslím, že nebudu sama, když řeknu, že budu ráda, když se klidně ve větším počtu sejdeme v kolejce. :))

A nyní tedy k samotným soutěžím. Vaše výtvory, odpovědi zasílejte do neděle 8. 12. A na co se můžete těšit? Na kreativku od Alice a básnickou soutěž od Johna.

Kreativka od Alice Stark

Jelikož máme za sebou první adventní neděli a většina z nás má na stole nějaký adventní věnec, vyfoťte mi jej a pochlubte se s ním. Pokud se vám nechce fotit, klidně jej nakreslete, nebo popište. A že jedna svíčka už byla zapálena? Nevadí, pošlete i tak! Obrázky, fotky posílejte na kolejní e-mail: raven.eb@email.cz. Za odměnu vám budou safírky a nějaké mlsání pro mazlíčka.

Kreativka od Johna van Smitha

Když je ten Mikuláš, vzpomenete si na nějakou básničku nebo říkanku, kterou jste jako děti říkali, abyste dostali od Mikuláše dáreček? Nebo ještě říkáte, popř. jaké jste od dětí slyšely? Pochlubte se s ní do soví pošty Johna van Smitha a poté bude vystavena zde na webu! Odměna je samozřejmostí, nějaká sladkost a safírky. 🙂

Vedení koleje Vám všem přeje krásný adventní čas plný radosti a pohody! 🙂

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*