Téma týdne (3): Knižní týden

Ahoj všem!

Máme za sebou další týden a my doufáme, že jste si ho užili stejně jako my. Stejně tak doufáme, že jste si užili i minulé téma týdne. Odměny byly rozdány a pokud ještě ne, majitelé soutěží to jistě rychle napraví.

Tento týden jsme si pro vás připravili téma, které je nejspíš typické snad pro každého havrana – knížky. Tématem je tedy Knižní týden a ve stejném duchu se ponesou i úkoly v tomto týdnu. Odpovědi můžete zasílat do neděle 22. září do půlnoci. A co vás tedy čeká? Je to kreativka od Johna, otázky od pana kolejního a menší kvíz od Alice.

Kreativka od Johna van Smitha

Fotografie – tato část je velmi jednoduchá a to vyfotografovat svou knihovnu, ve které máš uloženy své oblíbené knihy, nebo jen vyfotografuj svou oblíbenou knihu či můžeš vyfotografovat svůj čtecí koutek! Ať už se jedná o podlahu s polštáři nebo vanu plnou pěny.  Tvé fotografie očekává John na kolejním e-mailu: raven.eb@email.cz, odměnou vám budou safírky a  nějaké sladkosti.

Kvíz od Alice Stark

Prošla jsem svou knihovnu a své oblíbené knížky, abych z nich vybrala 10 autorů s jejich díly, ale říkala jsem si, že by bylo moc lehké, kdybych po vás chtěla, abyste jen přisoudili knihu k autorovi, tak jsem to udělala trochu složitější. Nechala jsem vám hezky autory, ale názvy jejich děl udělala jako přesmyčky. Vašim úkolem je tedy rozluštit přesmyčku a k názvu knihy přidat autora. Vaše odpovědi čekám v soví poště Alice Stark, kde bych uvítala dvojice autor – kniha (např. William Shakespeare – Romeo a Julie). Hodně štěstí při luštění. Odměnou vám bude 10 safírů a nějaké dobroty pro mazlíčka.

Autoři: Lev Nikolajevič Tolstoj, C. S. Lewis, Cassandra Clare, Dan Brown, G. B. Shaw, J. R. R. Tolkien, Kathy Reichs, Alexandra Potterová, Michael Crichton, J. Suzanne Frank

Přesmyčky: Sátrom sritjen, Zran i luvydo, Dronmed ankame, Jána a cyr dap, Lotýzcera snymb, Suvir, Marillosini, Magnoliyp, Leposyti niarne, Keranna niana

Otázky od pana profesora Tyrse

Odpovědi na otázky zasílejte do soví pošty Emanue Tyrs, jako odměnou vám budou safírky do sbírky.

Otázka 1 – Jaká byla první kniha, kterou jsi kdy přečetl?

Otázky 2 – Jaká kniha tě v životě nejvíce (ať pozitivně či negativně) ovlivnila? A jak?

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*