MSka č. 1 – vyhodnocení

Zde naleznete vyhodnocení, resp. práce, které byly zaslány do malé kreativní soutěže.

MSka č. 1 – První dojmy

První Malé Soutěže se zúčastnilo hned několik studentů a to:

Benjamin Walter
Bram Maganti
Grace Esison
Lennroe von Laaberta
Natalia Korsakovna
Palema z Clonmelu
Vanessa Snowová
Vincenzo Belbi
Yenna von Everec

Zaslané práce:

Benjamin Walter, 1. ročník Havraspár
První dojmy
Bol som velmi rád.

Bram Maganti, 1. ročník Havraspár
První dojmy
Je zvláštní jak dávno se mi to zdá, přitom jsem před pár týdny ani nevěděl, že jsem kouzelník. Právě tohle byly úplně mé první pocity, když jsem držel v rukou dopis s pečetí a razítkem Školy čar a kouzel v Bradavicích. Zmatenost, strach a hřejivý pocit na srdci.

Od té doby co jsme dorazili na hrad se nemohu vynadívat, jak krásné místo ten náš hrad je. Místo, které má tolik záhad i příhod, místo, které zažilo mnoho příběhů, o kterých se budeme učit a postupně dozvídat. V prvních dnech jsem poznal tolik skvělých lidí, kteří se vám snaží věnovat a pomáhají vám, abyste se na hradě cítili jako doma. Rodinná atmosféra, která je prostě všude. Už teď se nemohu dočkat prvních vyučovacích hodin, neboť právě k tomu tady jsem, abych se naučil ovládat svou schopnost a především, abych našel sám sebe. Je čas na změnu, která změní nejen můj život, ale i životy ostatních.

Grace Esison, 1. ročník Havraspár
První dojmy
Havraspárská kolejka je krásná, takže pocity byly rozhodně kladné! Měla jsem ohromnou radost, že jsem se dostala zase sem. A že tu jsou i nějací lidé, které si pamatuju, protože hlavně o těch lidech to tady je.

Lennroe von Laaberta, 1. ročník Havraspár
První dojmy
Trochu jako opravdu přijet do Bradavic.

Natalia Korsakovna, 1. ročník Havraspár
První dojmy
Již od malička mě fascinovaly kouzla a různá tajemství magie. Už jako malá jsem četla všechny díly Harryho Potttera, opakovaně. Představovala jsem si, jaké by to bylo žít ve světě čar a kouzel a nejlépe přímo v Bradavicích. Má fantazie byla nedostižná. Opakovaně se mi v noci zdály sny o tom, jak nakupuji v Příčné ulici, vybírám si svoji hůlku a kupuji první kouzelnický plášť. Jednoho dne se můj sen stal realitou. Bylo to právě nedávno, kdy mi došel dopis, který mi oznámil, že jsem mezi těmi vyvolenými, kteří budou studovat v Bradavicích. Byla jsem nadšená. Radostí jsem málem omdlela😊 Nechtěla jsem tomu věřit. Dopis jsem četla opakovaně několikrát za sebou. Další neskutečný zážitek nastal, když mě můj strýc doprovodil na Příčnou ulici. Připadalo mi to jako sen, ze kterého se nechci probudit. Ty voňavé měkoučké hábity u madam Malkinové byly jako peříčko, které Vás jemně šimrá na těle. Moje první sovička, s ní jsme si hned padly do oka, mě hypnotizovala hned u vchodu do velkoprodejny Mžourov. Výskala si ve své malé kleci, byla velmi roztomilá mezi ostatními sovami, krysami, kočkami a jinými zvířaty. Ale nejdůležitější okamžiky měly teprve přijít. Můj výběr hůlky u pana Ollivandera, kde kupoval hůlku každý. Byla jsem hrozně napjatá srdce mi bušilo jako o závod tím vzrušením. Pak Ollivander mi podal první hůlku-bezová, 11 palců s perem ptáka Fénixe. Ten pocit, když splyne hůlka a vaše duše v jedno pouto je neskutečný. Ani to nejde popsat. Ale co vám budu říkat, každý z nás si tím prošel. Byl to zatím můj nejsilnější zážitek. Ale ten druhý, teprve měl přijít. Sedíte si ve spěšném vlaku. Sledujete z okna koleje a mihotající se krajinu. Míříte do neznáma, do něčeho nového, co neznáte, o čem nic nevíte. Míra nervozity se stupňuje, když nasedáte do lodičky, která si pluje po jezeře směrem k tyčícímu se hradu v dáli a bolíte se, abyste to nebyli právě vy, kdo se převrhne a zaplave si v jezeře. Po pár minutách vám srdce buší opět jako o závod. Člověk stojí ve slavné Velké síni, pozorují ho desítky očí studentů a profesorů. Srdce máte v krku, potíte se, máte pocit, že budete zvracet nebo lépe, že omdlíte. Vše je ještě horší, když na své kštici máte Moudrý klobouk, který promluvím svým ctěním hlasem a vysloví právě to co chcete slyšet. Pro mě to bylo slovo: Havraspár! Vše ze mě spadlo. Od té chvíle jsem se uvolnila a začala vnímat naši úžasnou a krásnou kolej s ještě dokonalejší historií. Hrad mě přímo uchvátil a stal se tak mým druhým domovem.

Palema z Clonmelu, 1. ročník Havraspár
První dojmy
Tenhle rok budu mít dobrou odpočinkovou večerní aktivitu.

Vanessa Snowová, 1. ročník Havraspár
První dojmy
Okamžitě jsem si to tady oblíbila.

Vincenzo Belbi, 1. ročník Havraspár
První dojmy
Už jsem viděl jinou stránku s online bradavicema a tady mě to zaujalo nejvíc, přesněji to jak to tu vypadá a to jak to tady funguje.

Yenna von Everec, 1. ročník Havraspár
První dojmy
Jednak úleva, že jsem v Havraspáru. Ač ne zrovna oblíbená kolej za éry HP, byla vždycky moje nejoblíbenější. Kolejním zvířetem, barvou a především vlastnostmi – inteligence, snaha, poctivost. Ostatně i vstupní dotazník jsem vyplňovala s ohledem na to, jaká odpověď mi to nejspíš vynese 😀 No a velice milá byla záplava soviček s uvítáním a drobnostmi do začátku. Je z toho jasné, jaká je to pro ostatní hráče srdcovka. Jediné, co se mi ne úplně líbí, je mixování rpg a nonrpg. Na kolejce i v chatu, kde se dneska hrálo, se strašně rychle střídá hra s mudlovským světem. Což je super, že tu ta možnost je, ale asi by se mi hodně líbilo oddělení. Kolejka na nonrpg, chat na rpg nebo tak něco. Jsem zvyklá z hocz na striktní dodržování hry, pravopisu a vžití se do role jedenáctiletého dítěte a tohle mi tu trochu chybí. Ale je to jenom drobný postřeh, jinak jsem tu totálně šťastná!

Všem moc děkuji za zaslání krásných prací psaných od srdce a všechny budou oceněny pláštěm, sladkostmi a 10 až 20 safíry na vaše konto.

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*